Alati i radionice

Ja o mašinstvu ništa teoretski ne znam. Samo ono što sam imao u praksi tokom života.
Da je moje i da koristim ono što mi je u kući. A to je mali brener i kalaj - ja bih taj spoj kalajisao.

Nemoj da me slušaš, ako neko zna da to "ne drži vodu", tj postoji pravi način.

Ako se neko seća pisao sam o puknutom navoju (1/4") na pušci od puromata, a danas mi je stigao sa Alija reducir sa 1/4" na 22x1,5mm za Karcher crevo. Pokušaću sa njim da spasem ovu pušku jer navoj reducira u potpunosti prekriva puknuti navoj. Da li je u tom slučaju dovoljno samo teflon trakom zadihtovati navoj (jer nije uspelo sa holenderom 1/4" koji ne dolazi do kraja pukotine) ili mora neki od lepkova za navoje? Postoji li neka budžetna varijanta takvog lepka? Može li sa nečim drugim zadihtovati spoj ova dva navoja, reducir će trajno ostati na puški (neće se nikad skidati) pa može i nešto što će trajno vezati reducir sa navojem na pušci?

Pretpostavljam da iz nekog razloga nisi mogao odmah da naručiš 22X1,5 mm, a druga strana da odgovara ulazu u pištolj, Kako je uopšte rešeno to?

Teflon traka u tvom slučaju nije dobar izbor jer će sprečiti da se uvrne do kraja što tebi ne odgovara ako kažeš da pukotina ide duž celog navoja. Mada bi možda i teflon rešio da nije rizično pa da probaš. Ovako može da pukne ako ga mnogo čačkaš. Tako da je lepak bolja varijanta. Napuni prvo pukotinu iznutra pre nego što zavrneš.

Takođe ne bi bilo loše da ubaciš neku gumu (ne O-ring) na sastavu ta dva mesingana dela. Kako bi zadihtovalo tu i sprečilo ako bude eventualnog curenja. Možda malo teflon konca sa lepkom ili kudelje ko što se pre radilo.
Taman toliko da ne sprečava uvrtanje do kraja. Probaj, mada lepak kad staviš gotovo.

Možda ne bi bilo loše da prvo probaš samo teflon traku i ovu gumicu što sam ti rekao pa vidiš šta se dešava. S tim što ne preteruješ sa trakom kako bi se uvrnuo ceo deo gde je pukotina. Ne bi trebalo da pukne. U ostalom kako je to puklo? ostala voda na mrazu? :)

Nazad
Vrh