Alati i radionice

Bolje nemoj uzimati, nista ne valja ta mala brusilica

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

I meni se Hikoki brend dopada.
Imaju neka korisna, a možda i jedinstvena rešenja za svoje alate.

Ništa korisno nisam rekao svojim poštom, ali mi se "upali lampica" pri spomenu tog brenda. Sve više obraćam pažnju na njih.
Mene asociraju na ono što je Sony u tehnici.

Kažem samo.
Nemam nikakvog iskustva, niti trenutne potrebe za njima.

Inače, srednju (125 mm) imam Parkside električnu.
1.200 W i završava mi sve povremene poslove.
Radi, ne kvari i ne štedi se.. dovoljno za sada.

Прије пар дана мала АЕГ брусилица отказала послушност, почела чудно да ради. Купљена 1987, ни 40 година није саставила без квара. :osmeh:

Одложим је са стране и данас дошло на ред да видим у чему је проблем.

Обрни, окрени резулат је да је страдао један лежај. Да не буде само до њега, чаура од неке пластичне масе која се налазила између лежаја и осовине се сасула, па морао правити нову.
Убацим нови лежај па нека иде док може.

Normalno da ima vise dobrih modela brusilica u srednjoj cijeno,ja mogu preporuciti Hikoki . I velika i mala se odlicno.pokazale .
Hikoki je naslednik Hitachi koji pod istim vlasnikom kao i Metabo. Kum je kupio pre promene imena i malu i veliku brusilicu. Maloj je zveknuo rotor posle par godina a velika i dalje radi. Nisu stedjene uopste. Veliku sam uzumao od njega. Isekla 200 betonskih armiranih stubova i nije ni osetila

Poruka u temi "Šta ste radili danas?Dvanaesti deo." https://poljoinfo.com/threads/Šta-ste-radili-danas-dvanaesti-deo.13884/post-2027768

@nesto2 .. haha, živa istina!
Sve je tako.

Screenshot-20251010-064031.png

Ja prvi. Sve zajedno do radnog odela i rukavica. I sličnom platom u firmi koja "mota kablove".

DSC04182.jpg

Svakog meseca hype, svake nedelje novi alati, svakog dana novi test.
Da je veće (ili manje), da je brže, jače..
Sve je tako, zaista.

Mada, kada se pogleda, ima smisla, jer oni tako žive i rade. A za cenu njihovog rada i onoga što naprave, ti alati se brzo isplate.
I onda oni hoće još. I još brže da završe jedno i pređu na drugo gradilište.

Doduše, ima i kanala koji cene (njihovu) tradiciju, poput

Jasno je meni kako je bilo ranije i da to ima čari. Ali interesantno je na svoj način i kako je sada.

U mom slučaju, sa šakom budžet alata završio sam posao za koji bi mi nekad bilo potrebno manje i prostijeg alata, ali i više vremena i truda.
Što jeste izuzetno lepo, ali..
.. pored lepote doživljaja, ima i do produktivnosti.

Ipak, ostaje da je nekad to bila umetnost, a danas je bižuterija.

PS
Znači, Hikoki i Metabo imaju istog oca.
Zato su meni jedino ta dva brenda "zaspala za oko".
Video sam sličnost i potencijal.
Sviđaju mi se.

Poslednja izmena:
Znam da Hogert važi za malo bolji, ako ništa bar osrednji alat, a svakako ne u rangu sa Parkside i Womax. Imam nešto od njihovog alata i zadovoljan sam.

Naručio ja ovo. Izgleda da je pravi popust, a ne ovi lažni na koje smo navikli. Evo koliko koštaju na Högert sajtu.
Ima tu svega i svačega, a bukvalno je upola cene. I ovako mi fali gomila šrafcigera i bitova pa često koristim ne adekvatne. Plus ima i lepo postolje. ;)

Stiglo ovo. Deluje sasvim pristojno. Probao sam jedan da silim i oštetio šraf sa njim, na njemu ne vidim nikakva oštećenja.
Prijatno me iznenadilo i to što je cena od 3300 sa uračunatom dostavom!

Nazad
Vrh