Alati i radionice

Imam ja magnetnu(neka francuska od 1,8kW) i kupio sam je iz istog razloga da je sklonim sa stola kada mi netreba.
Moja ima 4 brzine, i magnetnu silu od 2,5 tona. Nema šanse da je pomakneš sa ploče kada uključiš magnet.
MK3 prihvat burgija.
Po meni dobra i korisna stvar.

Ja vec duze vreme vrebam da kupim magnetnu, ali dobre i povoljne se brzo prodaju, a one druge mi se ne kupuju. Bas vrebam da je MK3 konus, a one su sad prava retkost.
Sto se manjih komada tice jednostavno se busilica ne steze za komad koji busi vec za neku metalnu podlogu, a komad se utegne za podlogu. Ja recimo imam zavarivacki sto koji bi mi odlicno posluzio u te svrhe.

@mirosti,

nisi odgovorio na na pitanje @MOMOSARIC kako se rade manji komadi kad je bušilicu problematično učvrstiti na njih? Pogotovo, ako su ti manji/kraći komadi visine 10 cm ili više.
Baš kako je @AcA OPEL odgovorio.
Evo i zavarivačkog stola..

977408e71ebb1323fb9e34fd7daa91e8.jpg
3a136c3847a568c7f089e83b81e3cf41.jpg

Veruj da je sitnica kad naleti poso gde mi je preko potrebna.
Imam veliku dvorucnu i kad treba recimo burgija 20 ili veca drzimo je moj rodja i ja zajedno da ne bude ringispil😄 Jednom ga otresla od tad navuko stra stalno vice drz je cvrsto rodjo🤣

Imam ja i nemačku staru MK2 trofaznu, za koju sam pravio guvernal gde dvojica drže na krajevima, a treći buši recimo fi 30.
Moralo nekada i tako iako je malo smešno za videti.

Nazad
Vrh