Alati i radionice

Opet je to nešto male snage, 200-300W.
Za ozbiljnije grejanje mora se imati bar 1kw snage, a to je pri 12V skoro 90A.
Sledi da bi morao imati alternator samo za to.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Mislim da je 900 W. U svakom slučaju za bilo kakvo grijanje "na struju" mora imati ozbiljan alternator.

Jel moguće da za to troši 80A?
Onda samo taj grejač vuče ceo kapacitet prosečnog alternatora..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ne sećam se koliki je grejač bio na Astri ali sigurno znam da je grejač imao direktan vod na akumulator od 4mm2 žicu. Imao sam negde slike rasklopljenog auta, oboje prednjih vrata skinuti dole, cela instrument tabla izvadjena da bi se došlo do kutije od klime na kojoj je pukla jedna klapna...

Mislim da vozila koja imaju taj grejac imaju i nesto jace alternatore. Kod mene je recimo alternator 95 A, a to cudo greje verovatno prvih nekoliko minuta. Uglavnom korisna stvar.

A kad bi uzeo npr taj radijator sa 12v grijacem sto kaze philby i postavim jos jedan alternator 12v jer mi je ovaj svejedno 24v , i onda nikakvu pumpu i nikakvo kruzenje vode , samo radijator lindiran , sa nekom mini ekspanzionom bocom i ventilator ? Cim se ukljuci grijac ukljuci se i ventilator vode unutra kolko ima ima ?
A mozda bi taj grijac izdrzao i 24v , ko zna .

A mozda da ukradem 12v sa spajanjem na samo 1 akumulator , alternator je vec vjerovatno jak cim puni 2 akumulatora po 97ah , a potrosnja nikakva , pali na cvoku i u radu samo malo nesto oko komandi , jedino ako elektromagnetni ventili ne vuku puno struje?
Liebherr

Pitanje je kako bi taj grijac radio na duzi vremenski period, jer kao sto je receno predvidjen je da radi dok se rashladna tecnost ne zagrije.

Ili kupim 3 one kineske igracke sto sam linkovao 600w ukupno , postavim sa tri strane mozda bude kolko tolko , a ako im se iskljuce grijaci ljeti mogu biti ventilacija

Момо, да не компликујемо...

big-pechka-v-mashine.jpg

Nema šta da se komplikuje,cev auspuha uvučeš u lonac,ovi kod nas su na remenicu dodali ventilator od fiće da gura vazduh,sa jedne i fleksi crevo do kabine sa druge strane.I što je najludje to je radilo,leti samo skinu kaiš.

Ja sam vidio da su ljudi na vazdusarima dovodili cijev sa klipova do kabine, zrak koji hladi klipove bi dalje isao cijevkom i grijao kabinu..

To sa uljem ima na Tam-u, znam da zimi nije neka sreca, taj ko se u njemu ogreje voleo bih ga videti... fabricki je zato imao vebasto.
Ja sam za vebasto ako ima mogucnosti a nije koplikovano.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Moram prvo pogledati sta je sa starim webasto koji vec ima , vidim da ima nekih pokidanih zica , al nisam ni gledao detaljno mozda cak i radi
Zorge to sam reko firma Krstic ko to tamo peva

Momo brate prvo si trebao vidjeti webasto sta mu fali pa tek onda gledati alternativu..
Ako imas kakvog auto elektricara ili mehanicara za kamione zovni ih.

Nazad
Vrh