Imam kojekavih ključeva dosta, ali jako malo valjanih. Ili su rastegljeni, ili su naoštreni, svakakvih proizvođača (uglavnom ne oni kvalitetni, najbolji su mi Unior). I rešio ja da sad na sajmu kupim nešto malo bolje, da imam bar jedan kompletan set, računam da je tu najmanja mogućnost da mi uvale kopije ili nešto drugo bude sumnjivo. Ali više nisam siguran u to...
Čuo sam da je Carolus dobar a ne tako skup brend, te sam kupio jednu malu garnituru vilastih ključeva na štandu Res Trade-a. Kad sam došao kući video sam da u garnituri nedostaje ključ 16-17, a umesto njega je stavljen 14-15 (znači ima dva komada 14-15, a fali 16-17). Takođe je gotovo sigurno da ključ 10-11 ne pripada toj seriji, jer iako je na njemu odgovarajuća oznaka, vidno je deblji i drugačije izrade od ostatka garniture (on je ravnih oštrih ivica, a ostali su zaobljenih ivica). Takođe i papir sa kontrolnim brojem ne odgovara broju na kutiji. Sama kutija nije bila sa zaštitnim najlonom, već je samo bila zalepljena selotepom. Da li su takve i ostale garniture - ne znam (zar još i na to da obraćamo pažnju), ali mi je to sad palo na pamet pošto sam kupio još i dve garniture šrafcigera koje su uredno bile vakuumirane u najlonu. (Uzgred, šrafcigeri su made in Taiwan.) Kupio sam još i garnituru malih imbusa, a strašno mi je zapala za oko i garnitura okasto vilastih ključeva, samo tad sam već bio presušio sa lovom. Možda je tako i bolje, kakve sam sreće i tamo bi bilo nešto naopako. Neću da grešim dušu pa da tvrdim da je do ljudi iz Res Trade-a, možda su grešku napravili u samom Carolusu, ali to je onda njihov ozbiljan minus...
image hosting 20mb
image hosting
image hosting over 5mb
upload a gif
jpg images