Alati i radionice

Пише E-6010. Што ти Драшко пише, то су ти целулозне електроде које важе за оне којима се варе цеви јер имају дубок провар, али дају изузетно мало шљаке. Обично су за све позиције заваривања и за црно гвожђе, али нису ми допадале у руке, па као аматер, не могу да ти кажем неко искуство из праксе. Ти имаш кутију тих, па јави на шта личи заваривање са њима.

Jesi video na Kupujemprodajem KZUBR ?
Ja sam uzeo neku srednju 180mm disk, uopste nije losa.
Грунт, ето ти идеје. Таква брусилица, са све потенциометром (још да има и софт-старт) кошта око пет и по 'иљада, што ти је пола цене те "Вилиџерове" или трећина цене неке брендиране, а ти знаш колико често ћеш је употребљавати.

Poslednja izmena:
Imam malu Villager brusilicu,kupljena nova i nakon 15-ak reznih ploca stradaju joj zupcanici u glavi i lezaj ,promenuo to sam sve jer servis nisam mogao cekati.Radila je opet nekih 15-20 ploca i sad jednostavno ne mrda ni ''usima'' ,kao da ne dobija struju ili koji joj je vec djavo.Negde sam je bacio medju stari alat.

Ja sam uzeo malu De Walt brusilicu još 2016 godine i radi kao sat jedino hoće da se odvija matica koja steže reznu/brusnu ploču, ne znam zašto se to dešava.

Ja sam uzeo makitu malu u winwin-u pre 5 godina bila 7000 din , 3 god garancije , i dan danas radi kao sat, a menja mi i veliku brusilicu koju sam razbio, cigala i crepova presekla ko zna koliko , nisam navlacio na na nju nista da je zastitim.Ja prezadovoljan.

Imao sam te bofl marke za 4-5000 raspale se za god dana.
I ja budala kud ih i kupih grbavac.

Aparat kupim invertor ruski (kineski) glup do boga.Niti antistick, niti zglavne amperaze, niti autoregulaciju struje da olaksa odrzavanje luka.Samo rvanje kad zalepi.A zalepi cesto.
A grbavac da sam dodao 50e vise Jasic-a mogao uzeti .

Vise se ne grbavim, jer to grbavljenje izadje uvek ali uvek skuplje!

Zato kad kupujete alat samo zglavno ili ni ne kupujte.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ljudi kad kupuju alat najčešće greše kod jedne stvari, a to je da kupuju “Hobi” alat a planiraju da ga koriste kao “Profi” svakodnevno. I tu nema dalje priče. Svaki elektor alat je dobar ali ima svoje granice i svoju svrhu. Barem se ja tako vodim kad kupujem nesto i nikad nisam imao problema i sa najgorim kinezom

Kolege malo su vam cudne ove izjave da ce crci kad bude najvise trebao,pa naravno da ce crci kad bude trebao tj radio,od stajanja na polici je retko koji crkao.
Imam jedan primer iz licnog iskustva,udarni odvijac koji koristim bukvalno svaki dan po pola dana i ne stedim ga ni malo imam hiltijev i cena mu je strasna ali zato malu brusilicu koju koristim jednom u deset i vise dana da osmirgla nesto ili eventualno odsece neki sraf imam Womaksovu najjeftiniju koja je bila da se kupi i evo 4,5 godina radi kao sat.
Nema potreba bacati novac na nesto sto se ne koristi.
I da i hilti je izdao kad je najvise trebao tj u pola radnog vremena 😀

Možda sam ranije pisao.
Trebala mi je neka mala brusilica kako ne bih svaki čas išao u drugu kuću po postojeću.Kupim neku kopiju makite ,radila je kako je radila ,ali kako malo duže radi počinje da se greje,polupala je kajlu na malom zupčaniku posle par ploča ..........
Od tada sam počeo da kupujem polovne markirane alate .

Ja sam kupio malu makitu pre 7 godina,nema sta nismo radili sa njom,od secenja,brusenja,prikolice smo sve sa njom osmirglali,bila je crvena od farbe,izduva se komresorom i opet udri. Sutra da crkne ne bi joj rec rekao. :)
A kupio sam prosle godine u Rodi Black&Decker,to ne moze da pridje Makiti,u stvari to je takav bofl,to nije ni proslo pored Black&Decker fabrike

Ja od tih bušilica I brusilica imam skoro sve low cost iz woby house I tome slično i kao totalni amater se služim jako, jako lepo... I bogu hvala na tim jeftinim varijanta a, više ne moram kad mi nešto treba da zajmim od komšija, već odem i kupim svoje, i imam uglavnom sve što mi treba... Jedino sam imao peh sa udarnom bušilicom i womax motornom testerom... Nemam ni kubok drva da isečem godišnje pa sam cenio da mi ne treba stihl, al ne vredi, stalno joj neki andrak fali, a pre nje sam imao neku garden best, nekih 15 godina i uvek je radila, i još kod tate radi jer sam je njemu dao...

Nazad
Vrh