Nisam za to da se baš ništa ne daje, ni alat ni mašine, prikolice i ostalo, ne možeš sve da imaš, i baš kada ti nešto zatreba, skontaš da baš tom liku pre par dana nisi dao neki komad alata, pa se razmišljaš šta ću sad, a to ti treba ko budali šamar ...
S druge strane, i ja ne dajem baš svakom ko dođe i traži nešto, sve je stvar procene, da li vredi tom čoveku dati ili ne, kako se ponaša kada nešto pozajmi i tako...
Skoro nisam dao zetu motornu testeru, a imam 2, rekao sinu, a mome sestriću da zove i pita, jer kad je meni crkla svojevremeno , nije hteo dati svoju Kinezaru da isečem koje drvo, uz idiotsko objašnjenje da ja "ne umem da radim s motorkom"...
Bio kanda nadrkan zbog nečega taj dan...
Rekoh, OK, nije problem...
Sestra počela da viče na njega, "e sad ćeš k***ac dobiti od njega", čujem na izlasku, i taman da uđem u auto trči sestra na ulicu i nosi motorku i daje...
Neću, ponovim, odoh, pa ću se snaći ručnom testerom, nije problem..
Htela je da mi baci motorku na auto i polupa i motorku i auto, ali ne zato što me voli, nego što me vrlo dobro zna, i zna kako umem biti tvrdoglav i da neću iz inata kad im bilo šta bude trebalo, uraditi ili pozajmiti...
Odneo sam motorku kući, rasklopio i očistio, naoštrio lanac, napunio rezervoare uljem i benzinom, i otišao u komšiluk da pitam komšiju hoće mi iseći koje drvo, moja je crkla...
Komšija kaže, pa eto ti motorka pa seci, imaš je 15 godina, a ja tek 2, ako ti ne znaš da radiš s njom, ne znam ko zna...Isečem drva, opet uredno napunim, naoštrim lanac po propisu i vratim...
Komšija sav sretan...
Eeee, drugi dan uzmem zetovu Kinezaru, u auto, pa pravac Novi Sad, u radnju i kupim novu Štilovku, a na povratku vratim Kinezaru sestri i zahvalim se...
Odmah je pitala jesam kupio motorku i ja potvrdim, kada je počela da viče na muža koji se izležavao na krevetu, a ja bež'' kući da ne dobijem i ja po tamburi...
I otada, da vidite kako zet prvo kupi bušilicu, pa malu brusilicu, doduše Kinezare, ali završe posao, kao i pokoji ključ a ranije imao samo čekic, klješta i par pajsera...
Druga je stvar kada alat koristiš kao osnovno sredstvo za rad, kao Luka, i neki od Vas, pa ulažeš hiljade eura u nešto da imaš, jer od toga živiš i svakodnevno s tim radiš, pa olakšaš sebi, i onda naiđe neki lezilebović i kaže , DAJ MI...
Daću ti, ali možeš da biraš 'oćeš da ti dam po leđima ili po glavi !!!