zombie_666
Banned
Kada sam kod sestre renovirao stan, gomilu stvari sam rušio, prekrajali neke zidove (naravno ne one noseće), rovio beton u kupatilu za cijevi-sve sa jednom Hilti, slična ovoj sa slike gore, ne znam model ali se sjećam da je imala 1200W. Čovječe, koja je to zvijer od mašine. Komotno bi mogla 3 radnika u 3 smjene da rade i da se sva trojica polome ali se ona neće pošteno ni zagrijati. Naravno, sve ima svoju cijenu, ova je koštala više od 1000E (tako je rekao vlasnik, zetov prijatelj koji nam je pozajmio).
EDIT
Sad vidjeh slike i ovo čudo sa zadnje. Kada sam prije par godina preudešavao prizemlje u kući, rušili jedan zid (spajao sam prostorije), pozajmio od prijatelja nešto slično ovom sa slike ali dosta veće, oko 40 kila teško, neka italijanska marka. Opsovao sam i njega i konstruktora i fabriku koja ga je napravila. Ide kroz beton kao kroz led ali otkida i ruke i ledja i noge. Kosti da popucaju, toliko tuče. Pitam se kako li izdrže ljudi koji po cijeli dan koji rade sa velikim pneumatskim čekićima.
EDIT
Sad vidjeh slike i ovo čudo sa zadnje. Kada sam prije par godina preudešavao prizemlje u kući, rušili jedan zid (spajao sam prostorije), pozajmio od prijatelja nešto slično ovom sa slike ali dosta veće, oko 40 kila teško, neka italijanska marka. Opsovao sam i njega i konstruktora i fabriku koja ga je napravila. Ide kroz beton kao kroz led ali otkida i ruke i ledja i noge. Kosti da popucaju, toliko tuče. Pitam se kako li izdrže ljudi koji po cijeli dan koji rade sa velikim pneumatskim čekićima.