Ostajete uskraćeni za "pogled u unutrašnjost" jednog kompresora za rashladni uređaj, jer sam, izgleda, uglavnom, uvaljao kroz trampu s Ciganima-gvožđarima za plastične vangle i korita...Imam neke delove, i sav bakar je u jednoj kanti, ali nedostaje dosta delova, a najslikovitija bi bila direktna fotografija unutrašnjosti, čim se iseče poklopac brusilicom i otvori...
Elem, evo mog kompresora, nisam ga otvarao, ali sam jednom istočio trafo ulje iz njega, pa nalio naftu unutra, promućkao, pa opet istočio, i nalio proceđeno trafo ulje natrag... Kažu da najčešće crke od opiljaka, kada napravi kratak spoj... Spojio žice u kućištu, da imitira prekidač, direktno povezao glavni vod starim kablom od radio aparata, otvorio cevčice za ulaz i izlaz vazduha, povezao na izduvnu cevčicu "pištolj" s manometrom, i tako radi već dugi niz godina...
Nije nikada ni štucnuo, jedino ga u hladnim zimskim danima unosim u toplo, jer ulje toliko zgusne da ne može pokrenuti motor...
Priznajem da ne znam o kakvim se preinakama radi, iz priče kolege Mirosti-ja...
Kod mene nisu trebale, zaista i ovako odlično radi, a bukvalno svakodnevno se koristi...