Alati i radionice

@talianu
To su priključci za pneumatska creva,koja se samo utaknu.Postoje creva:4/2,6/4,8/6,10/8,12/10,14/12,16/14 mm,spoljni/unutrašnji prečnik.To su tzv. brzi priključci,crevo se samo utakne,a vadi se tako što se pritisne onaj šešir od plastike.Navoji na njima su 1/8,1/4,3/8 i 1/2 cola.

Vade se jedinio kad su bez pritiska,jer dok je pod pritiskom nemoze da se rastavi sem sa skalperom :osmeh:

@Goran G
Nije tako,mi ih skoro svaki dan raskačujemo u firmi gde radim jer imamo puno pneumatike.Ja naručujem metalne i to CAMOZZI,i skidamo ih pod pritiskom od 6-8 bara.

Koliko je placen mali abac?
Mali je bio 120eur.Mali je ali ima dobro punjenje,puni do 11bara,usisni protok 393 lit/min,efektivni 260 lit/min što je za takvog ok.Inače kod nas ima baš abac ovakvi na pogon preko remena dobru cenu rabljeni,gledo sam cenu novog ali ovih od 100 lit.izgleda nerade više več su novi od 90 lit.

Koristim i ja te plasticne na kamionima,ja neuspevam da rastavim osim ako nije loš kompresor pa je zbog ulja pocela gumica da popusta

Kod mene mogu i pod pritiskom, tako ispustam vazduh iz traktora ako zatreba. Veoma su prakticne. Meni su prodali traktor sa belim crevima pa me to nerviralo kad god pogledam i zamenim crnim.

Možda ti plastični ne valjaju,naročito ako su kineski,ovi što ja koristim imaju drugačiji prihvat.U svakom slučaju su najkvalitetniji:FESTO,SMC,CAMOZZI,STASTO i td,i njih sigurno možeš rastaviti pod pritiskom bez skalpela.Koristim ih 15g,prvo u šećerani a sada i kod ovih Italijani gde radim.Što se tiče creva postoje:policama,politike,polimer.Ima ih najčešće u svim bojama,najčešće koristim plava jer je to boja firme,a tamo gde može da curi ulje koristim providna jer se onda vidi ako cilindar propušta.

Momci to me interesovalo,imam potrebu da razvučem neke instalacije ako su ovo kao što kažete brze spojke onda mi je to najpraktičnije ,hvala vam.

Ja sam kupio malo skuplju varijantu, rel/tig i mogu reci da sam zadovoljan sa njime, odradjuje mi posao, elektrodom 3,25 nisam uspeo da ga pregrejem, za konstrukcije i krovove je nezamenjiv. Pored njega imam klasican transformatorski MIG-MAG 300A koji je najvise u upotrebi. Inverterski se najvise koristi kad treba izaci na teren. Ipak je u radionici CO2 nezamenljiv.

Ja sam kupio malo skuplju varijantu, rel/tig i mogu reci da sam zadovoljan sa njime, odradjuje mi posao, elektrodom 3,25 nisam uspeo da ga pregrejem, za konstrukcije i krovove je nezamenjiv. Pored njega imam klasican transformatorski MIG-MAG 300A koji je najvise u upotrebi. Inverterski se najvise koristi kad treba izaci na teren. Ipak je u radionici CO2 nezamenljiv.
Jel vari baznu elektrodu,jel bi stavio neku sliku aparata?

Ja sa baznom nisam vario, ali posto je u pitanju aparat za varenje sa jednosmernom strujom sigurno vari i nju.

Jedino celulozne verovatno ne moze,obicno ali ne uvek za njih proizvodjaci dodaju u nazivu nesto sto ukazuje da ih tera(CEL ili tako),treba jaca struja u `leru` tj OCV ako ne gresim.

- - - - - - - - - -

@Kole

Monofazni,imam i trofazni ne znam tacnu zapreminu ali treba da se sredi malo i zameni glava-slabo duva...ima veliki ventilator a ispred njega 2 hladnjaka spojena da hladi vazduhom.Nema ni tockice da se pomera.Imam i tu glavu kompresora-kad je malo rukom mrdnes odmah se cuje vazduh,samo vreme i trenutnu potrebu da to sredim nemam.

Momci to me interesovalo,imam potrebu da razvučem neke instalacije ako su ovo kao što kažete brze spojke onda mi je to najpraktičnije ,hvala vam.

Vodi racuna u kakvim ces ih uslovima drzati pa spram toga razmisli trebaju li ti obrtne da se ne desi da ti pukne crevo odmah pored spojke. Metalne, plasticne sve je to isto jer kad propadnu zubi unutra onda je mozes baciti slobodno. I kod mene u firmi ih ima od vodova ulja, vode, hemikalija, gasova pa do vazduha. Ima i dodatak za njih da ne budu konstantno pod pritiskom.

Koliko vrede ova dva aparata? Ispravni su.

ws2rrt.jpg

2mze4c6.jpg

Toliko vrede da se ne isplati prodavati, mozda u vr kape 100e oba
Imam I ja varstroj varex 160-210 koji nisam koristio 10g I stoji ne trazi leba
A zao mi da ga prodam ispravan skroz ima ventilator, dacu ga sestricu za jedno 10g kad pocne da fuserira tek ima 4godine

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh