Alati i radionice

Das svoj menjac i oko 150-200e pride i uzmes sa 5 brzina kod Igora u VAJSKOJ, mada nikad nebih to radio

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Koji menjac od 5 brzina bi pasao na zvono od 533? A da to ne bude sinteraj?

Svaki IMT sa 3 i 4 cilindra motorom ima isti raspon rupa na zvonu tako da svaki menjac pasuje s' tim da imas tanko kuciste tipa 533, 539, 558 i debelo kuciste 542, 560, 577. Isto tako ti je razlika u zadnjem mostu. Video sam jednog 533 za koji mogu da potvrdim da je fabricki sa redovnim menjacem njegovim a zadnjim kucistem i hidraulikom od 542.

apb5hc.jpg

Inace, i ja razmisljam o istom poduhvatu kao MONTOYA samo nisam gledao da li je odlivak kucista isti za 3 i 5 brzina.

Montoya znam da traže jer su i meni tražili istu cenu kada sam radio svoj pa sam ipak odustao od te opcije jer je svaki bio načet.

Stigla ponova . Viđena na sajmu prije neki dan i promoter me ubedi u dve reči da poručim ovako nešto , rekao sam dali može sa napunjenom baterijom da zavije u jelovu gredu 100 šrafova od 40 mm rekao je da može bez problema . I nije mogla zavila je 94 šrafova , ipak sam je kupio pošto je bila na sajamskom popustu i mogućnost plaćanja na 90 dana.Cena 8500 rsd

Pa male su to baterije, 1.3 ah. Ali je opet dobar rezultat, 94 šrafa. Nikad nisam brojao koliko mogu da zašrafim, uvek je druga baterija spremna i radimo dalje...

Trazim da kupim neki inverter za zavarivanje za kućne radinosti, ne treba mi profi aparat nego neki pristojan cenovnog ranga od oko 300-350e maksimalno. Vidim u temi da je nekoliko clanova ranije kupilo Jasic aparate pa me interesuje kakva su iskustva sa njima posle upotrebe od nekoliko godina?

Jesu kinezi al vidim da ih hvale, cenovno su pristupacni a i servis im je u Zrenjaninu sto mi je blizu.

IGBT ima dosta prednosti u odnosu na trafo. Jedina prednost trafo aparata je ta što ne mogu da ga zbudže za 89€ :) inače profi invertorski je zakon. Procesorom se kontroliše struja, tako da proizvođač u njega može da ubaci sve teorije zavarivanja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh