Alati i radionice

Sto se plazmi tice,Hypertherm je na prvom mestu definitivno i po kvalitetu reza i po kvalitetu izrade,i po izdrzljivosti,kad sam trazio cnc plazmu,svako mi je to preporucivao,i ovde i u inostranstvu.
A ovi jasic aparati,nisu se lose pokazali,od svih kineza,ovi su naj izdrzljiviji..

@Floyd, taj jasic ima da vari sa 4 mm elektrodom bez problema. Ja imam walmer 180 tri godine i varim sa elektrodom 4 mm na nekih 165 A. Izgorim 4 elektrode za var duzine skoro 1,5 m. Jedino mi kod njega kablovi, klesta i stipaljka za masu zivce pokidase. Tako da mogu da kazem da su se ti kinezi generalno dosta dobro pokazali.

Pre neki dan dodje u radionicu jedan majstor iz sela Duboka iza Kuceva.Varioc iz Rtb a u penziji inace procuo se da dobro vari blokove gusane zasto je inace i dosao da zavari blok na jedan Imt 533.I nosi sa sobom onaj Kzubr stariji tip bez displeja pa kroz pricu ga priupitam kako je zadovoljan.A,on rece Prrzadovoljan!Imam ga par godina i varim sve zivo.Medju prvima sam ga kupio i potrosio elektrode i elektrode i nikakav kvar nisam imao(osim kljesta i stipaljke za masu jelte).Do 4 mm elekrodu vari lepo vec 5 mm moze ali malo teze.Kaze kad je kod mene prosao test proci ce svuda.

masina gotova, jos da se naruci traka i moze u pogon
.
9f7e15cec3b7d9034e640e730d8f6f1a.jpg
56752207de998f97fb035d6fb74c8064.jpg

2630 obrtaja ima motor, ako ne bude dovoljna brzina izmesticu motor i dodati remenice i ubrzati, al mislim da ce biti sasvim dovoljno

Sto se plazmi tice,Hypertherm je na prvom mestu definitivno i po kvalitetu reza i po kvalitetu izrade,i po izdrzljivosti,kad sam trazio cnc plazmu,svako mi je to preporucivao,i ovde i u inostranstvu.
A ovi jasic aparati,nisu se lose pokazali,od svih kineza,ovi su naj izdrzljiviji..

Sto se tice Hyperterm i po cijeni su prvi. Nije razlika toliko u plazmi vec u konstrukciji samog plamenika/rucke , izgleda imaju patentirano i oni rade to malo drugacije od ostalih. Kod njih je elektroda i dizna u "kratkom spoju" tek je zrak koji ide kroz odspoji elektrodu, elektroda ima oprugu ili je opruga u tijelu plamenika, plus elektroda ima rebra za hladjene, zastita mlaza plazme itd.
Hyperterm od 40A sjece standardnu plocevinu od 8mm kao kad pises olovkom. Ali za takav sport treba i kompresor , pozeljno vijcani.

zombi , dzabe ti i plazma od 100A ako nemas vijcani kompresor i 50A osigurace.

na strugu odradio i malo manji precnik unutra nego sto je osovina i cekicem, ne mrda odatle...probacu cim traka stigne, ja se nadam da ce lepo raditi

NA to je takozvana stona trakasta iliti belt grinder ima po yt ukucaj pa vidi, veoma korisna sprava

Sto se tice Hyperterm i po cijeni su prvi. Nije razlika toliko u plazmi vec u konstrukciji samog plamenika/rucke , izgleda imaju patentirano i oni rade to malo drugacije od ostalih. Kod njih je elektroda i dizna u "kratkom spoju" tek je zrak koji ide kroz odspoji elektrodu, elektroda ima oprugu ili je opruga u tijelu plamenika, plus elektroda ima rebra za hladjene, zastita mlaza plazme itd.
Hyperterm od 40A sjece standardnu plocevinu od 8mm kao kad pises olovkom. Ali za takav sport treba i kompresor , pozeljno vijcani.

zombi , dzabe ti i plazma od 100A ako nemas vijcani kompresor i 50A osigurace.

Imam osigurače na 63A, najviše što se može dobiti za kuću, struja nije problem, radila su mi kod kuće 2 aparata za zavarivanje, moj rotacioni od 9kW/250A i komšijin transformator od 200A, u isto vrijeme bez ikakvih problema. Kompresor jeste problem, imam neki mali ali nije ni približno jak za ovakvu mašinu. Da je meni da ja nju mogu kupiti, nabavio bi i kompresor nekad. Ajd bar mogu da maštam :)

Imam i ja baš dobar motor od veš mašine, evo dobre ideje da se napravi nešto od njega.

da kod njega je super sto moze da bude i horizontalni, inace to sto kazes za spaner, kod mene je opruga u cevi, vidi se da ide cev u cev, inace bez opruge nema sanse da stoji traka, spala bi odma
evo sad je mnogo bolje
57cf17df4ecd67b4a837ee3f31c54f3c.jpg

Nazad
Vrh