Alati i radionice

koliko je vati motor? i kakvi su utisci? uzeo bih i ja sebi jednu takvu, al se bojim da ne bi bila slaba

Ja bi mozda kupio, samo sto bi meni trebao MK 3 prihvat. Jel ima kod nas negde da se kupi prelaz sa MK 2 na MK 3? Mada ne znam da li bi busilica to mogla da izdrzi?

Ja bi mozda kupio, samo sto bi meni trebao MK 3 prihvat. Jel ima kod nas negde da se kupi prelaz sa MK 2 na MK 3? Mada ne znam da li bi busilica to mogla da izdrzi?

Reče mi burazer da je bila i sam Mk3 prihvatom i da je 10-ak hiljada bila skuplja...

Inače ova naša je plaćena 30000 din.

IMa da se kupe ti prelazi, ja imam na mojoj Baier dvoručnoj prelaz MK3-MK2-MK1, mislim da je 10 evra a vidio sam i kontra reducire sa MK1 na MK2 i MK2 na MK3.

Znam da moze da se napravi, ali cesto to bude skuplje i treba da se juri oko toga. Do sad nisam naiso na taj prelaz sto meni treba sa manjeg prihvata na vecu burgiju. Uglavnom znam da ima ovih sto umanjuju. Ako ima sa MK 3 prihvatom za 40000 to i nije skupo. Jedino sto sam ja sumnjicav po pitanju kvaliteta.

Problem kod tih busilica je sto brzo okrecu,pa jako tesko je busiti sa vecom burgijom.drugi problem je sto je sama busilia dosa niska,jorg kad mu se stavi mk reducir,spusti se za jos bar 10cm,pa cim je veca burgija,obicno je i duza,i posle nema prostora za busenje.,
@shale,nije problem do lampe.vec sto je na 220V, a nedaj boze da strugotina prepali kabal,ili da se razbije,bice belaja.,
Ako nekog zanima,imam takvu istu,totalno.jako malo je radila,max 10dana,alg, je polomjena ploca ova gde idu mengele.dao bi je za 10000.

@jbrtka Pa nisam ja ozbiljan majstor kao ti, to kod nas ako se upali 10-ak puta godišnje, biće premija. Najgore je kad nemaš, a treba ti, pa idi moli da ti neko uradi, ovako kupiš i miran si.

Meni je problem sto nemam trofaznu struju. Naso sam na kupujem prodajem za 260 evra takvu kao sto je ova trofazna, ali pise da je MK 2. Sto se prostora za busenje tice, ako se ne varam radnom stolu se steluje visina. Tako da odstojanje od stola do vrha burgije moze da se poveca, a hod svakako ostaje isti. Hod mi se bas i ne svidja jer koliko sam shvatio dubina busenja je 80 mm, a znacilo bi mi da je vise.

Sve to ima svoje,dzabe ti mk.3 bez trofaza nema snage. A za vece ko sto rece kolaga treba sporije obrtaja.

A i za tako velike burghije,pozeljna je busilica sa menjacem,jer preko kaisa ne moze da se smanji,pa ili trese ili izgori burgija,i pored hladjenja.

@Petar97. Jedno laičko pitanje .Pošto je stator na ovoj mašini izgoreo da li bi mogao da ga premotam da mašina radi na običnu struju ?

Kao sto je odgovorio zombie_666 moze se premotati i na trofaznu nekog drugog napona i na monofaznu. Trofazna je srecnije resenje jer sa monofaznom treba uskladiti i kondenzator, trofazni motor je efikasniji i ima veci polazni moment od monofaznih. Ako imas mogucnosti biraj trofazni.

Inverter tj. frekventi regulator je najbolje ali i najskuplje resenje za pokretanje trofaznih motora. Ali ako treba motor da radi stalno istom brzinom onda ti je preskup i potpuno nepotreban. Ako cesto treba pokrenuti veliko opterecenje i/ili povecati ili smanjiti brzinu obrtanja onda ima smisla.

Nesto meni sad nije jasno. Koliko se ja razumem 700 W je 700 W. Sad sto neka masina za to koristi trofaznu, a neka monofaznu struju je druga stvar. Gledao sam neke MK 2 polovne trofazne i imaju od 400 do 500 W. Sad mene zanima koja je snaga dovoljna za MK 3? Takodje me buni ovo oko broja obrtaja. Vidim navodno ima 120 o/min. Sad meni nije bitno da li je uz pomoc menjaca ili kaisa dobijen taj broj obrtaja. Medjutim koliko je obrtaja dovoljno za rad sa MK 3 burgijama? Nisam bas nesto obracao paznju na tablice na busilicama pa ako moze neko to da mi napise.

Da li je neko poruciovao po meri hid. cilindre? Jel skuplje nego da se ceprka po otpadima ako uzmemo u obzir da te sa otpada skoro pa uvek treba prepakovati novim o-rinzima i menzetnama?

Nazad
Vrh