Alati i radionice

Колеге да ли је неко имао проблем са компресором за ваздух,један клип,кинез 101'посто,неће да набија притисак,него издувава и на усис и на издув ако ме разумете.
Skini taj gornji deo glave,ispod njega su ventili-opruzni limovi,jedan za usis i jedan za izduv.Verovatno je neka prljavstina usla pod jedan lim pa zato tako radi.Meni se to vise puta desilo.

Da ,ti limići su ventili.Naizmenično zatvaraju i otvaraju protok vazduha u toku rada.Dešavalo mi se da udje trunčica prljavštine pod lim pa ne može da zatvori dotok vazduha i onda radi tako kao kod tebe.

Menjao sam malu ispravnu za ovu veliku ne ispravnu.Baš je teška .Da bih je rastavio,koristio sam velike rocangle ,čekiće ,švajsaparat ,cev ,šmirgle ...Momentalno je ispod rusa na taestiranje.Za 2 sata od kada je sastavljena ,drži ga bez trunke upuštanja.Ne svđa mi se zato što sporo diže.Pumpica je mala a klip ogroman.

Kiraj može li detaljan opis kako je posle puniš uljem i ispuštaš vazduh ako treba? I jel ulja točiš na onom otvoru sa strane ili može na onom dole gde se reguliše spuštanje dizanje?
Imam jednu kući ali ide nešto do pola posle nešto u prazno radi sigurno joj fali ulja. Reko bih da je ista ko ova tvoja manja

Kiraj može li detaljan opis kako je posle puniš uljem i ispuštaš vazduh ako treba? I jel ulja točiš na onom otvoru sa strane ili može na onom dole gde se reguliše spuštanje dizanje?
Imam jednu kući ali ide nešto do pola posle nešto u prazno radi sigurno joj fali ulja. Reko bih da je ista ko ova tvoja manja

Nisam Kiraj, ali evo ako mogu da budem od pomoći....:ppozdrav:

Hidraulicna-dizalica-dosipanje_ulja_i_ispustanje_vazduha.jpg

Poslednja izmena:
Kupio sam danas na pijaci malu Bosch brusilicu GWS 7-115 (750W, 115mm ploce) i okasti kljuc 20-22 Dowidat za 4000 din. Brusilica (po izgledu) mi se cini da nije mnogo radila, nema rucku, ne varnici na cetkicama i nema mnogo lufta u zupcanicima. E sad, da li je original ili kineska kopija ne znam, takodje ni da li je to dobra cena i da li sam mozda mogao malo da se cenkam, prosto se tako namestilo da je bilo daj brusilicu evo ti pare i dovidjenja... (Mami su bas tad ukrali bicikl na pijaci pa sam morao sa odem do nje...)
Evo slika pa mi recite da l' sam se zezno ili je ok pazar?
45faa4f5fe3923a066f004905f7a7aa7.jpg
f5dea35cb1bca9ce52d6ee8562e01e15.jpg
759756aea07bfb92b9717910ce85f948.jpg
30bbd58d90da15e84fc7ed8ca201a413.jpg
9ca937265bf301eaad0acff2b4cc9cc8.jpg
ba8918f0a8f9d8f718fa915323cecc03.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Ne otvara mi link.

Kod nas na pijacu dolazi jedan prodavac polovnog alata s' kojim se slabo može cenkati, a drži prilične cene. Ono, uzmi ili ostavi... Ja sam prvo video brusilicu i ostavio je jer sam hteo neku koja nosi 125mm ploče. Često ima svakakvih brusilica, ali najčešće budu zabetonirane od prašine od crepa (verovatno ih sa kakvih gradilišta dovlače), a na ovoj se nije videlo da je bila u takvom poslu. Na jednoj od prošlih pijaca je imao Metabo brusilice, al' njih nije hteo da da ispod 50e, pa mi onda u trenutku ovo i nije bilo skupo. Gledao sam još neke šrafcigere kod njega i u tom me zove sestra da odem do mame jer su joj ukrali bicikl. Šta da vam kažem, bicikl 50 godina, ne vredi ništa, al' znate kako je to kod starijih ljudi, za nju je taj bicil k'o ne znam šta... I šta ću, morao sam da odmah krenem i onako usput reko' daj brusilicu i eto nisam mogao da se cenkam bolje. :osmeh:

Drugari imam problem
Danas nesto przim varstrojem 160-180A
Radim na trofaznoj na 130-150a kad odjednom neki zvuk kao da lepi elektroda a nece da vari, otvorim ga kad sve ok izgleda a kao da je prespoijo negde unutra,
Sreca neki dan sam kupio MRCINU "RADE KONCAR"B250 snage 250A ali je problem sto vuce puno struje pa sam morao sa 3,25mm elektrodom
Skoro sam sprzio EVM PICO160A SAD VARSTROJ?
JESU LI APARATI OD SIRA I SECERA ILI JA KRLJAM
MOZDA SAM OVE GOD SPRZIO 400-500KG ELEKTRODA, ALI DEDA RADE JEDE I TOPI I PRZI I BAS MI DRAGO STO SAM GA UZEO ZA 120E

Nazad
Vrh