ichbinmilan
Član
Dok ne stigne neki nov alat...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima li neko iskustva sa plazma aparatima za secenje metala?
Npr. ovako nesto:
https://www.youtube.com/watch?v=oa21zbbjw1E
Na koji čep dosipaš ulje i koje?
Izašli Gremlini iz nje i dok ih ne vratiš neće proraditi.
koje ulje si sipao?uk2?Nisam strucan i ne znam sta joj je. Kolega koji je u sumariji nekad vozio kamion kaze da su oni radili remont takvih dizalica bez problema i da mu donesem ali nikako. Takodjer je rekao da je preporucljivo sipati ATF u njih jer je dosta rijedak i po zimi. Imam drugu dizalicu s kojom se koristim a kad bude prilika rijesit ce se valjda i ova. Nekako camo vratiti gremline nazad u nju
Hidrol HD 46 ili ATF kao sto Bobo kaze. Ja sam u jednu nasuo sae 30 ili 15 w40 (ne secam se tacno), ali je bilo bas gusto i tesko je vracala. Sa HD 46icom je dosta bolje, ali nije idealno. Opet tesko vraca, ali je mnogo bolje nego pre.Kao sto je Matic rekao,odvrne se sraf 8mm i dospe se ulje. Ja sam dosuo sae 90,ali mislim da sam pogresio. Mnogo je gusto.
Hidrol HD 46 ili ATF kao sto Bobo kaze. Ja sam u jednu nasuo sae 30 ili 15 w40 (ne secam se tacno), ali je bilo bas gusto i tesko je vracala. Sa HD 46icom je dosta bolje, ali nije idealno. Opet tesko vraca, ali je mnogo bolje nego pre.
A dizalica je odlicna. Za nju sam dao 20kg gvozdja (tata nasao na otpadu), nasuo ulje i ona radi. Sva je izguljena i korozirala. Ima serijski broj a po ostacima MB boje rekao bi da je dosla iz vojske. Bez problema dize 10t (kad mi pukne guma na natovarenom kamionu), ali radi sigurnosti uzmem jos jednu dizalicu jer ne volim da rizikujem.
koje ulje si sipao?uk2?
tako sam i pomislio da ste verovatno sipali UKPokusavao sam i motorno i hidraol sipati u nju. Otac mi je rekao da probam UK ulje ali nismo tad imali na lageru pa nisam nista ni sipao. Al kad se sjetim, iz dizalice je zbilja curilo nesto "vodenasto". Zar je moguce da u nju treba ici UK ulje? Kolega mi kaze da su oni sipali ATF u njih i da nije bilo problema ni po zimi u sred sume.
Kazem, ostavio sam ju neka stoji dok ne dodju pametnija vremena