Alati i radionice

Ja ga imam i radim sa njim iskustva su odlicna. Samo iskreno da ti kazem koristim ga samo za specijalne krivine. Sve sto moze sijeci sajba od 1mm za fleksarcu to i sjecem sa fleksarcom. Skupe su dizne za plazma aparate

Ima li neko iskustva sa plazma aparatima za secenje metala?
Npr. ovako nesto:
https://www.youtube.com/watch?v=oa21zbbjw1E

Za neki ozbiljan rad ovo je igracka, sve zavisi za sta ti treba , postoje trikovi da se malo poveca dubina, koriste se plinovi a ne kompresorski zrak, ali nista ne zamjenjuje ampere. Bilo je tu po oglasima stare klasicne transformatorske plazme sa diodama na izlazu stvarnih 100A ili vise na izlazu , i to ne pise na tarabi vec stvarnih, tamo od 160kg do preko 300kg moglo se uzeti za 650E-700E, sa HV startom luka. Treba ti jos komresor sa 2 glave koji to moze da pogoni i naravno 3F prikljucak struje. Te sjeku ne treba da busis rupu kod pocinjanja a ucinak joj je za 5 minuta sto fleksa ne moze za sat.

Danas kupio malu brusilicu Black&Decker 900w sa 2 godine garancije.

28sx1t5.jpg

A na ovu dizalicu sam naleteo na vasaru i pazarim je za 3500 din. Dosuo kuci ulja i za sada radi bez greske. Podize 15t.

2pzbqfm.jpg

Ja sam jos kao djete na velikoj hidraulicnoj dizalici koja je bila 100% ispravna odvrnuo taj cep i culo se kao da je pod pritiskom bila dizalica i ulje je izletjelo napolje iz nje kao metak nekih 1-2 deci. Od onda ne radi da joj sipam ne znam sta, pokusavao ju okretati mozda je negdje zraka povukla, ma nema sanse. Nisam ju bacio jos, mislim da ima nade za nju, puna je ulja ali nikako da se nakanem da joj "doskocim" sta joj se desilo...

Ja sam punio na ovaj dio gdje je klipic za pumpanje. Naspem ulja ubacim klipic i tako dva decilitra i radi bez problema samo je bitno da se svo ulje ispusti do kraja i krene nanaovo jer od njeg ne moze lijepo da se naspe

Izašli Gremlini iz nje i dok ih ne vratiš neće proraditi.

Nisam strucan i ne znam sta joj je. Kolega koji je u sumariji nekad vozio kamion kaze da su oni radili remont takvih dizalica bez problema i da mu donesem ali nikako. Takodjer je rekao da je preporucljivo sipati ATF u njih jer je dosta rijedak i po zimi. Imam drugu dizalicu s kojom se koristim a kad bude prilika rijesit ce se valjda i ova. Nekako camo vratiti gremline nazad u nju ;)

Nisam strucan i ne znam sta joj je. Kolega koji je u sumariji nekad vozio kamion kaze da su oni radili remont takvih dizalica bez problema i da mu donesem ali nikako. Takodjer je rekao da je preporucljivo sipati ATF u njih jer je dosta rijedak i po zimi. Imam drugu dizalicu s kojom se koristim a kad bude prilika rijesit ce se valjda i ova. Nekako camo vratiti gremline nazad u nju ;)
koje ulje si sipao?uk2?

Kao sto je Matic rekao,odvrne se sraf 8mm i dospe se ulje. Ja sam dosuo sae 90,ali mislim da sam pogresio. Mnogo je gusto.
Hidrol HD 46 ili ATF kao sto Bobo kaze. Ja sam u jednu nasuo sae 30 ili 15 w40 (ne secam se tacno), ali je bilo bas gusto i tesko je vracala. Sa HD 46icom je dosta bolje, ali nije idealno. Opet tesko vraca, ali je mnogo bolje nego pre.
A dizalica je odlicna. Za nju sam dao 20kg gvozdja (tata nasao na otpadu), nasuo ulje i ona radi. Sva je izguljena i korozirala. Ima serijski broj a po ostacima MB boje rekao bi da je dosla iz vojske. Bez problema dize 10t (kad mi pukne guma na natovarenom kamionu), ali radi sigurnosti uzmem jos jednu dizalicu jer ne volim da rizikujem:osmeh:.

Hidrol HD 46 ili ATF kao sto Bobo kaze. Ja sam u jednu nasuo sae 30 ili 15 w40 (ne secam se tacno), ali je bilo bas gusto i tesko je vracala. Sa HD 46icom je dosta bolje, ali nije idealno. Opet tesko vraca, ali je mnogo bolje nego pre.
A dizalica je odlicna. Za nju sam dao 20kg gvozdja (tata nasao na otpadu), nasuo ulje i ona radi. Sva je izguljena i korozirala. Ima serijski broj a po ostacima MB boje rekao bi da je dosla iz vojske. Bez problema dize 10t (kad mi pukne guma na natovarenom kamionu), ali radi sigurnosti uzmem jos jednu dizalicu jer ne volim da rizikujem:osmeh:.

Da i moja sada teze vraca kada sam dosuo 90-ku. ATF sto se koristi za hidraulicne volane?

koje ulje si sipao?uk2?

Pokusavao sam i motorno i hidraol sipati u nju. Otac mi je rekao da probam UK ulje ali nismo tad imali na lageru pa nisam nista ni sipao. Al kad se sjetim, iz dizalice je zbilja curilo nesto "vodenasto". Zar je moguce da u nju treba ici UK ulje? Kolega mi kaze da su oni sipali ATF u njih i da nije bilo problema ni po zimi u sred sume.

Kazem, ostavio sam ju neka stoji dok ne dodju pametnija vremena ;)

Gde ima da se kupi manžetne za ovakvu dizalicu? imam jednu koja diže ali pušta ulje, ako podignem sa njom i ostavim je opterećenu za 2 minuta spusti nazad a lokva ulja je ispod nje...

Pokusavao sam i motorno i hidraol sipati u nju. Otac mi je rekao da probam UK ulje ali nismo tad imali na lageru pa nisam nista ni sipao. Al kad se sjetim, iz dizalice je zbilja curilo nesto "vodenasto". Zar je moguce da u nju treba ici UK ulje? Kolega mi kaze da su oni sipali ATF u njih i da nije bilo problema ni po zimi u sred sume.

Kazem, ostavio sam ju neka stoji dok ne dodju pametnija vremena ;)
tako sam i pomislio da ste verovatno sipali UK :ppozdrav:

Nazad
Vrh