Alati i radionice

Možda je malo off topic ali je u duhu diskusije - kako najbolje očistiti rezervoar od benzinskog agregata koji je korodirao. U pitanju je Vilidžer i to poprilično nov al ajde.
Ako je unutra,onda 10-tak kamencica ubaciti i muckati.
Da ne poverujes kako ce se lepo ocisti.

Planiram kupovinu aparata za varenje,posto su na starom izgoreli namotaji. E sad dvoumim se dali kupiti klasicni (na elektrode) ili uzeti co2.

Ja sam koristio kokakolu da uklonim rdju iz rezervoara (od motora).
Rezervoar od 15-17 lit, 3,5-4 (bilo je 4, ali sam pre sipanja u rezervoar popio par "zalogaja" :haha:) pa sam primetio da ima rdje u rezervoar, pa sam ostalo sipao u rezervoar. Posle par sati je vec bila (cola) braunkaste boje, posle oko 24 sati sam ispraznio rezervoar, isprao benzinom, od tad koji god filter da stavim ne vidim ni trunku rdje/prljavstine.

Setio sam se @Kiraj-a, u nedelju bio u Basaidu na vasaru, video neke kljuceve koje kljuceve on koristi, i ima vec celu "kolekciju" od te marke :ppozdrav:
Inace mi smo kupili (izmedju ostalog) jedan 17-19 vilasti (dosta je "mrsav" kluc, pa je pogodan kad su kontra matice uske, bas sam danas (juce) koristio, jer je na anlaseru donja matica dosta uska...).

Poslednja izmena:
Da li znate ,za čega služi , ovaj šrafciger ?

dscf3471.jpg

Gledam aparate za varenje, nesto niskobudzetno, treba da vare uglavnom rutilne i nesto malo bazicnih, necu ga prepoterecivati i nije mi problem da sacekam da se ohladi, sta biste preporucili? Neki invertor ili?

Invertor se jedino uklapa u tvoje zahteve. Može i rotacioni da prži bazične al je glomazan i više profi aparat.
Traži invertor koji ima dobru servisnu mrežu.

Kiraj imaš li još takvih šrafcigera,odavno tražim i nemogu nigde da nađem. A inače taj podesivi šrafciger služi da bi pridržao šaf ako ga negde ubacuješ i nemožeš da priđeš prstima, ubaciš razrez od šafcigera u šag i tu pokretnu ručkicu pomeriš na dole šafciger se razmakne i pridrži šaf. Nije za jako stezanje nego samo da šaf uhvati navoj i posle ide običnim šrafcigerom.

Danas ponovo stigao alat. Kupljeno preko istog sajta kao i prosli alat. Ovoga puta 8.5kg, a cena postarine je premasila 460 din koliko je alat placen. Nekoliko sati sam skidao koroziju sa alata ali sam i vise nego zadovoljan cenom i kupljenim alatom. Najvise se izdvaja WFR Germany, GEDORE, SMALCALDA Germany i FACOM France. Tu je oko 80% alata koji sam uspeo danas ocistiti. Evo slika posle ciscenja.

img7105.jpg

img7106.jpg

img7107.jpg

img7109.jpg

Posebno mi je zanimljiv WFR alat jer ga nisam ranije imao, a imaju jedinstvenu oznaku materijala SUPER STEEL.

img7108.jpg

Poslednja izmena:
@Kosjerac ,
Eno ga stoji na tezgu sa šrafom na kraju ,baš kako si opisao .Hteo sam da slikam ali sam zaboravio.Pre par dana sam bio kod tog prodavca ,imao je dva ili tri ovakva.Danas mu je ostao samo ovaj .Ako negde naletim na takav ,kupiću ga za tebe.:ppozdrav:

Nazad
Vrh