Alati i radionice

Konacno prave elektrode i moj amaterski var:

dsc2967.jpg

dsc2971.jpg
dsc2968.jpg

Prave elektrode, ja ih vec dugo koristim i rade u svim polozajima a sljaka se lako odvaja. A subler zdelano v SSSR :haha:
Kod mene kutija 1200 din.

Kad nesto varis, treba i da seces i brusis. :osmeh:

Verovatno ovih "domacih" vise nema. Meni je ostalo jos 20-tak komada. Nemam veliku brusilicu pa su se zato i zadrzali. Nadam se da cu uskoro nabaviti nesto.

img20150609101752.jpg

img20150609101812.jpg

img20150609102103.jpg

Ovi su za srednju, sa reznim diskom od 180mm, imam i ploce od 230mm. Gledao sam te brusilice od 180mm, one dodju skuplje od onih sa 230mm.

sve te brusilice s plastičnim kučištem ne bi smjele raditi bez štitnika jer im štirnik drži kučište stisnuto ..a dobro dođe i za prste

Pošto sam bio u dilemi koju lampu da uzmem na prethodnoj stranici, nisam uzeo nijednu! Ali kad sam već tu, red je bio da pazarim nešto pa sam uzeo novu bateriju za alat :osmeh: Snage nikad dosta. Stare dve baterije su od 2 ah, a ova vredi za njih 2 - 4ah.Li - Ion, 10,8V. 3 godine garancije.

Ima i indikator napunjenosti na samoj bateriji

U korpi se našao i još neki alat: 2 vinkla i komplet Werinih bitova za šrafljenje. :osmeh:

Manji vinkl (100 x 150) je klasičan bravarski vinkl sa postoljem dok ovaj veći je Wolfcraftov univerzalni ugaonik koji bi trebalo da je zanimljiviji. Više je stolarski, 20x30cm, ima otvore za svaki cm (za povlačenje paralelne linije), za uglove, mogućnost povlačenje kružnice, skida mu se postolje... Koliko je to sve primenljivo isprobaćemo :osmeh:

Bitovi su svi isti, 10 komada PZ 2 jer njih najviše trošim. :haha:

Uskoro nastavak....

- - - - - - - - - -

A u nastavku komplet nasadnih ključeva Proxxon. Garnitura od 56 delova, sa dve račne, nasadni ključevi od 4mm do 32mm, inbusi, toreksi... u metalnom koferu.

:osmeh:

Poslednja izmena:
Ja kupio ove dve busilice na pijaci u Bern.

Ova prva bez baterije ali sa punjacem za ovu drugu platio sam je 10e a ovu drugu sa baterijom koja je neispravna 25e.

25a0r34.jpg

Posto je Proxon? Ako sad ne nadjem nista na vaseru 28. ili u Rumi, verovatno cu kupiti Proxon-a.

Dragane, ako je Li-Ion baterija, mozda je prazna pa nece da radi. Kad se isprazni do edne granicie, izbaci elektronika. tako sam se ja bio uplasio za Hitachija. Mislio da je baterija crkla, a ona bila samo prazna:osmeh:.

Tomo hvala ti na savetu. Ali ja neznam kako bi mogao to da proverim. Busilica radi , probao sam je sa baterijom od busilice mog tasta. Ali ova baterija sto je na njoj nece ni da se napuni, zapravo puni se ali toliko malo , da je to neverovatno.

Nazad
Vrh