Alati i radionice

Kraljevački buvljak, 200 RSD.
b23f6a392f5761ec981a5662dbe07d5e.jpg

Evo da se pohvalim! :bravo:
Član Vladj mi je poslao kao što je i obećao heyco 19 okasti i stigao je danas i veliko mu hvala za to! Odmah sam ih upario.
cam00195.jpg

Nisam bio kući kad je stigao al čim sam došao i video paket odmah sam ga kao dete brzinski otpakovao. :haha:
Dobri ljudi i dobar alat su retki al vredni!

Može ako raspored rupa odgovara.
Mada ti mogu reči da nisu te glave baš bog zna kakve kvalitete, radije kupi rabljenu sa pravim ventilima kakvu si imal do sad.

Može ako raspored rupa odgovara.
Mada ti mogu reči da nisu te glave baš bog zna kakve kvalitete, radije kupi rabljenu sa pravim ventilima kakvu si imal do sad.
Moram videti pravi li sad Petoletka one sa srafom gore. Ako ne, premericu kod nekog na raktoru rastojanje izmedju rupa i videti da li odgovara. Treba mi za kamion. Na staroj otisli ventili i ne druka kako treba,no kako kamion radi svaki dan ne mogu da je posaljem na remont. Nigde ne mogu da nadjem ispravnu polovnu, a ovim polovnim iz oglasa bas i ne verujem...

Razmisljam koji invertor kupiti,juce mi crko aparat običan,nađoh ove u zrenjaninu " Jasic".
dok na jutjubu gledam ruse kako ga prze 35min bez prestanka sa 4-mm i negasisehttps://www.youtube.com/watch?v=kQp_r7hX2ec,samo ovo je sigurno profi model-a u zrenj. kod ovih su pro kazu da su profi zvao sam ih.
sviđaju mi se ova dva:
http://www.kupujemprodajem.com/Apar...00-Z209-12118032-oglas.htm?filter_id=20214529
http://www.kupujemprodajem.com/Apar...RC-160A-19251290-oglas.htm?filter_id=20214529

Dobri su i ti jasici, uzimaj slobodno ako se uklapas u cenu. Najbitnije je da ima dobar napon praznog hoda[min 60 V] i dobra intermitenca nego kako je mogao crci trafo aparat.

EDIT: sad sam pogledao slike od jasica, ovaj od 160A ima napon praznog hoda 63V i intermitencu 100% na 94A sto znaci da tuces 2,5 skoro bez prestanka i za neke svoje radove ne treba nista bolje.

Poslednja izmena:
Milton, kad si vec tu imam jedno pitanjce za tebe.
Kad varim recimo ploce koje su spojene pod pravim uglom javljaju mi se praznine u varu ili mi se vise gomila var na jednoj strani pa me interesuje na sta posebno da obratim paznju? Kad varim ceono sastavljene ploce lepo izlivam var, a pod uglom spojene nikako da zavarim kako dolikuje.

Po tvom opisu bi rekao da suvise brzo vodis elektrodu pa ti se sljaka sliva ispred elektrode.Kada krenes da zavaris takav pod 90 zavar moras elektrodom da napadas materijal malo u visinu a ne samo u podnozju. Znaci ides malo levo i desno elektrodom ali tako sto krajeve malo zadrzavas a sredinu preletis. Sredina ce se sama spojiti a ako krajeve ne budes malo zadrzavao onda ces samo pumpati sredinu a krajevi ostati prazni.Ako imas mogusnost za pocetak ce ti mnogo biti lakse da to mjesto zavara malo nakrenes od sebe odnosno das nagib od sebe, tako ces spreciti da ti sljaka nadire ispred elektrode a kad savladas onda nece biti potrebe za nagibom, jer oni majstori u brodogradilistu nemaju te mogucnosti.

Pa samo smanji napon sta bi nem pojma a i nestajalo je struje često juče,samo izbi beli dim i cao. a navario se taj za sve pare najobični velder.uzo je para dosta,od ova dva cu jedan nemogu vise da osmatram pogubio sam se od silni marki.

Jes vala sto kazes, nikad nije bilo vise marki...
To zna biti opasno kad nestaje struje pa na momente nadodje napon dosta i preko 250V pa jadnik valjda nije mogao vise da izdrzi.:osmeh:

Stigla masina aksom ne da vari prosto neverujem,sa 3.25 sam 10mm seko elektrodom. uzo sam komsin Varstroj ima 30 kg.na monofazu jedva vari 2.5 elektrodu al jedva. dal veliki trafo pa mu treba trofaz. al ovaj vredi svake pare i nije ni preskup 22000. Hvala starom sto crče:haha:
fotografija1510.jpg
[/IMG]
fotografija1509.jpg
[/IMG]

I ja poceo sa komadanjem cat.-a da vidim el se sta moze spasiti
Auuuu... Puno ovde ima kandidata za remont... Jel ovo neki FIAT u pozadini?
Kolege, dobro vam opremljene radionice:bravo:. Kod mene sve po kistrama i kojekakvim coskovima, pa kad treba nesto jedva nadjem.
Juce je tata na otpadu nasao gedoru 32mm i dugi nastavak, neki proizvodjac iz Cehoslovacke. Ne izgleda uopste lose a bas mi falila 32mm:osmeh:.

Nazad
Vrh