Alati i radionice

Današnji pazar. Konačno sam ih uzeo :osmeh:

Raspitivao sam se nedavno u ovoj temi o klještima za skidanje izolacije. I ova rade posao odlično. :ppozdrav:

Juče ne planski pao pazar. DeWalt 1100W
4388cd1dfffed6ac0d3482918dda2b94.jpg

Za probni rad deluje odlična, na naše veliko oduševljenje kabel čitavih 4 metra

Ja sam morao neke kajle da zavarim nesto za njih pa udri da ih izbijem.. A neke jednostavno nije bilo teorije bez DOBROG grejanja,varenja i zezanja satima...

Na ovom forumu stvarno ima majstora koji sve znaju nije ni cudo sto su ljudi koji su svojim znanjem pomagali otisli odavde, tko s ovim nije radio nek suti, izbija sve zivo ne savija se i ne puca, bas me zanima cime vi to izbijate kajle onda, kako da kucnem remenicu neku sa kajle kad iza nema mjesta eto to da mi objasnite :sta:
Kajlu bitera nisam mogo svuc nikako danas sam uzeo to i svuko bez grešeke, znaci nisam ni sjeko ni vario niti ista drugo otkinio ili pokido, da sam ga imo ranije ne bih moro promjenit jednu remenicu od bubnja toliko od mene a tko voli da vari i sece neka tako i radi svatko ima svoj nacin :ppozdrav:

Ja sam na termoelektrani gdje radim vidio da sa istim alatom (samo desetak puta većim) izbijaju kajle koje su teške i po 3-4 kilograma. Zamislite sad kolike su remenice, doboši, lančanici i spojnice koje drže kajle te veličine...

Alati sluze za neke namene da olaksaju poslove .Ali nekad su i oni nemocni u nekim problemima zapustenih masina.Kombajni su pogotovu skloni tim problemima zbog prasine ,vlage i korozije koja se ubrzano javlja na tim mestima a opterecenja su velika. Zato se svak dovija na neki nacin i nije retko da se prave alati i iz domace radinosti da se uspe zavrsiti posao.Prema tome svaki alat je uvek dobrodosao ali zbog brzine u resavanju problema dosta cesto se praktikuju i skuplja resenja secenja komponenti da bi se brze zavrsilo i nastavilo sa poslom

Nazad
Vrh