Alati i radionice

Motor je dugačak svega 16cm a prečnik mu je 10,5 cm . 3 konja bi trebalo da je 2,2 kw to mi je puno da troši jel treba da radi ceo dan na mešaču za kazan. Ili je to snaga na izlazu iz reduktora? ,eme više interesuje koliko taj motor troši.

Ima prikazanu amperazu i napon za oba slucaja i dodje oko 235W stim sto treba odbiti gubitke i sasa22 je u pravu. 1400 obrtaja a ovo PS treba da bude snaga samo sto mislim u ovom slucaju da je to snaga na izlaznom vratilu jer je verovatno prilicno izredukovan pa dobija tu snagu

- - - - - - - - - -

Sad sam video taj podatak izlaz motora 1400 obrtaja a izlazno vratilo 47 obrtaja.Moguce je po toj redukciji da ima tu snagu jer to je skoro 30-1 redukcija i kad se odbiju gubici to bi otprilike snaga bila

Kao sto je @sasa22 napisao max. o.55 kw lepo pise na plocici 380/220 50 Hz ps 3 (ps= phase drei)

konjska snaga=Pferdestärke=Pf :ppozdrav:

Ako neko zna gde ima ovakva dizalica
4sd1zn.jpg
na prodaju neka javi :cao:

Ima prikazanu amperazu i napon za oba slucaja i dodje oko 235W stim sto treba odbiti gubitke i sasa22 je u pravu. 1400 obrtaja a ovo PS treba da bude snaga samo sto mislim u ovom slucaju da je to snaga na izlaznom vratilu jer je verovatno prilicno izredukovan pa dobija tu snagu

- - - - - - - - - -

Sad sam video taj podatak izlaz motora 1400 obrtaja a izlazno vratilo 47 obrtaja.Moguce je po toj redukciji da ima tu snagu jer to je skoro 30-1 redukcija i kad se odbiju gubici to bi otprilike snaga bila

Upravo tako, snaga je 3 konja na izlaznom vratilu, a ne snaga motora.

Zar snaga motora ne ostaje ista i na izlaznom vratilu reduktora (uz neke manje gubitke), samo se povecava obrtni moment?

Kako s uklanja ova "smesa"izmedju ,komponenti koje su na ploči ?Da li neko popravlja ove ploče ?

Kad se pritisne prekidač ,čuje se blago zujanje ali mašina ne kreće.Imam još jednu takoreći istu , uzeo sam struju od nje i tada vrti.

probaj stavi običan prekidač i izbaci elektroniku,kolko vidim ova duga je bez elektronike.

To je ona rastopljena ko plastika, neznam kao joj je pravi naziv, ali probaj onim fenom za skidanje farbe to nmalo zagrejati i skinuti.

Kod mene crkla ista ovakva Metabo busilica. Bila u malo vecoj vlazi i sprzila nesto. Kad je ukljucim u struju, radi neko vreme pa posle minut-dva nesto cvrcne i stane. Nikako da je otvorim da vidim sta joj fali...

Imam ovaj motor sa reduktorom i namenio sam ga za mašinu za meso ili da sluši na kazanu za rakiju . Zna li neko da sa pločice protumači snagu jel me buni sa desne strane šta znači ovo "ps 3" da li je to snaga u kw mada mi deluje mali za 3 kw i desno dole "A 1,07/ 0,62" ili je to snaga s obzirom da piše 220/380 što bi trebalo značiti da može monofazna ili tofazna struja. Iskreno nisam ni znao da motor može da bude i 220 i 380W ili grešim.Trenutno radi na trofaznu. Koje ulje da sipam u reduktor.
20150202183246.jpg

20150202183453.jpg

3PS = 3 Pferde Staerke = PS, dakle 3 konjske snage. Ne označava se sa Pf već sa PS.

Upm 1400 - Umdrehungen pro Minute, dakle 1400 obrtaja u minuti.

Ko ne vjeruje, izvolite pa pogledajte

http://de.wikipedia.org/wiki/Pferdestärke

[TABLE="class: wikitable float-right, width: 350"]
[TR]
[TH="colspan: 2, align: center"]Physikalische Einheit[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]Einheitenname[/TD]
[TD]Pferdestärke[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Einheitenzeichen[/TD]
[TD]
bb6c8cc1ecd8e52acc7bfcd271714894.png
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Physikalische Größe(n)[/TD]
[TD]Leistung[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Formelzeichen[/TD]
[TD]
44c29edb103a2872f519ad0c9a0fdaaa.png
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dimension[/TD]
[TD]
d7b1a002310402847656273f748a937d.png
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]In SI-Einheiten[/TD]
[TD]
0051fa7ec52cfb87c1a3a879768e6717.png
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Benannt nach[/TD]
[TD]Durchschnittsleistung einesArbeitspferds[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Abgeleitet von[/TD]
[TD]Kilopondmeter, Sekunde[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

http://de.wikipedia.org/wiki/Rpm_(Einheit)

rpm (engl. revolutions per minute; „Umdrehungen pro Minute“ (UpM)) ist eine angelsächsische Einheit in der Mechanik für die Drehzahl. Sie gibt, zum Beispiel bei einer Welle, die Rotationsgeschwindigkeit als Anzahl der Umdrehungen in einem Zeitraum von 60 Sekunden an.Die deutsche Maßeinheit lautet 1/min (= 1 min[SUP]−1[/SUP]) mit der Zuordnung
5b77d5b3163b27ad5f0e7b921c60864c.png

Nece biti Zombie.

Ovo je motorce od 0.25kW. ps3 znaci trofazni motor.
Vidis dole desno amperazu koja se odnosi kada je motor u Trouglu-1.07A, odnosno u Zvezdi-0.67A odakle odmah vidis snagu motora..

Pozdrav drugari, imam pitanje-nije bezobrazno maajke mi :)
Muku mučim sa agregatima za struju, ovih na kup-prodajem ima kolko ti duša hoće al nešto mi sve to nešto sumnjivo...
Kako proveriti tačnost njihovih podataka? MIslim da kupim neki sa kojim mogu da varim, brusim i sl na terenu bez struje, tj kod mene na salašu, ako neko ima volje da pomogne dali ovaj npr je stvarno jak za to ili je igracka iz kine http://www.kupujemprodajem.com/Agregat-7-5KW-18565221-oglas.htm?filter_id=2272

Nazad
Vrh