Alati i radionice

Овако код нас у Врбасу дошли неки Египћани и закупили бившу ЗЗ. Купују камионе, тракторе и кола склапају под ведрим небом. И само даеву нубире купују, исправне, неисправне, слупане и онда од три - четири склапају једну фарбају и у контејнере. Камионе исто тако слупане и пакују једног да ваља исто у контејнере. Тракторе али сад тренутно старије оне волвое, фијате, штајере од преко 120кс.

Najvise tih starih VOLVO traktora trenutno ima ovamo kod mene, opstina Medvedja. Od kako su poceli masovno da ih kupuju za rad u sumi cene im znacajno skocile.

Sobe za poli kabel za co2 ,koje bi preporucili ?.Danas sam vario nesto nepristupacno i pored paste one opet dosta lepi pucne na sobu cim dodirnem metal okolo,nzm jel to normalno ili nije ,nemam puno iskustva sa co2.
Jel su keramicke bolje mozda ?.
Binzel ti je top, ali i cijena je. Takodje rezervni dijelovi sve postoji.
https://vibvar.rs/polikablovi-za-co2-i-tig-aparate/abicor-binzel/
Koji aparat imas transformatorski ili invertorski , lose namjestena voltaza i brzina zice vise nego soba , ili jako mala rucka.

Nisam,samo 0.8 za sada.I ja sam zadovoljan,mada nisam potrosio vise od 30 kg zice sa njim,stim sto sam prekjuce potrosio skoro pola od toga....nisam ga gasio ceo dan.

Kad mi nije trebalo stalno mi je iskakalo na telefonu, a sad kad mi treba ne mogu da nađem nigde. :osmeh:

Kako se zovu one čaure sa unutrašnjim navojem za mašinske vijke koje se gužvanjem učvrste u flahu ili kutiji. Ili ovako da kažem (ako je jasnije): zamislite da treba da uvrnete mašinski šraf u flah ili cev (kutiju), verovatno bi zavarili odgovarajuću maticu na rupu u tom flahu, i u nju uvrnuli taj šraf. Ali ako varenje ne dolazi u obzir, ili ta matica treba da bude sa unutrašnje strane kutije? Iskakala mi je reklama sa aliexpressa za neke čaure sa unutrašnjim navojem za mašinski šraf koje se proguraju kroz rupu na kutiji (ili flahu), pa se onda ona na neki način zgužva zadnji deo čaure uz zid kutije i tako pričvrsti tu čauru na zid kutije. Navoj ostane nepovređen i onda u tu čauru može zavrnuti šraf.

E sad ne znam kako se to zove na engleskom da bih mogao naći na aliexpressu i poručiti, pa ako neko zna bio bih mu zahvalan za pomoć?

Чак и без "threaded", jer je "nut", сам по себи "threaded". ;)

Ал' има тога и код нас да се купи. Потражи "блинд/закивне матице".

Koja dimenzija je potrebna? Nemoj misliti da ces obicnim zatezanjem srafa dobiti to sto trazis. Postoji alat za stiskanje te matice, narocito ako je veca dimenzija. Ako ti treba sa upustenom glavom trazi wirth jer su najnize kod njih.

Kad mi nije trebalo stalno mi je iskakalo na telefonu, a sad kad mi treba ne mogu da nađem nigde. :osmeh:

Kako se zovu one čaure sa unutrašnjim navojem za mašinske vijke koje se gužvanjem učvrste u flahu ili kutiji. Ili ovako da kažem (ako je jasnije): zamislite da treba da uvrnete mašinski šraf u flah ili cev (kutiju), verovatno bi zavarili odgovarajuću maticu na rupu u tom flahu, i u nju uvrnuli taj šraf. Ali ako varenje ne dolazi u obzir, ili ta matica treba da bude sa unutrašnje strane kutije? Iskakala mi je reklama sa aliexpressa za neke čaure sa unutrašnjim navojem za mašinski šraf koje se proguraju kroz rupu na kutiji (ili flahu), pa se onda ona na neki način zgužva zadnji deo čaure uz zid kutije i tako pričvrsti tu čauru na zid kutije. Navoj ostane nepovređen i onda u tu čauru može zavrnuti šraf.

E sad ne znam kako se to zove na engleskom da bih mogao naći na aliexpressu i poručiti, pa ako neko zna bio bih mu zahvalan za pomoć?
Zove se Blind - Zakivne matice​

Hvala svima!

Jeste, na zakivne matice sam mislio, samo nisam znao kako se to zove na engleskom (blind nut). Evo i zbog čega sam to tražio, hteo sam da namontiram na desni stub kabine u rusu neki držač za monitor (na kom bih gledao sliku sa zadnje kamerice), elektronsku kontrolu setve i sl. Pa onda nisam znao na koji način (osim lim šrafovima) da pričvrstim taj nosač a da bude stabilno, a nije mi se bušila rupa skroz na skroz i da sa spoljne strane stavljam maticu...

Celicne pop nitne jednostavnije i brze.Ja sam montirao nosac na rusa tu desno koristeci njegove srafove u stubu napred desno,a srednji desni stub,tu sam zavario samo maticu,jer kad sam probao da busim rupu ,kao da busim titanijum,od cega ga napravili rusi ....

Nazad
Vrh