Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije ovde samo ne ispravan AVR već treba proveriti i sam elektromotor.Agregat je 2kw, jedne prilike sam probao upaliti krunjač, mislim da je 1.5 kw, i ugasi se agregat. Od tada je počelo lutanje napona na opterećenje. Pokušao sam štelovati AVR na onaj mali šarafić ali ništa ne reaguje. Sad je gasom podešen na 230 v ali gas nije nešto veliki, možda pola gasa. Kad samo malo dodam gas voltaža ode na 300 v. Plan mi je da kupim AVR ali tu treba sad regulisati i RPM motora, pa ako neko zna kojim se redosledom to radi, znam da treba podesiti i frekvenciju ali kako.
Agregat je 2kw, jedne prilike sam probao upaliti krunjač, mislim da je 1.5 kw, i ugasi se agregat. Od tada je počelo lutanje napona na opterećenje. Pokušao sam štelovati AVR na onaj mali šarafić ali ništa ne reaguje. Sad je gasom podešen na 230 v ali gas nije nešto veliki, možda pola gasa. Kad samo malo dodam gas voltaža ode na 300 v. Plan mi je da kupim AVR ali tu treba sad regulisati i RPM motora, pa ako neko zna kojim se redosledom to radi, znam da treba podesiti i frekvenciju ali kako.
Agregat je 2kw, jedne prilike sam probao upaliti krunjač, mislim da je 1.5 kw, i ugasi se agregat. Od tada je počelo lutanje napona na opterećenje. Pokušao sam štelovati AVR na onaj mali šarafić ali ništa ne reaguje. Sad je gasom podešen na 230 v ali gas nije nešto veliki, možda pola gasa. Kad samo malo dodam gas voltaža ode na 300 v. Plan mi je da kupim AVR ali tu treba sad regulisati i RPM motora, pa ako neko zna kojim se redosledom to radi, znam da treba podesiti i frekvenciju ali kako.
Pazi radis sa naponom opasnim po zivot , ako ne znas sta radis bolje nemoj nista ni raditi.Nije bitno, snaći ću se.
Vjerojatno izlazni stepen u kvaru , odnosno mosfet na izlazu prema motoru ili nesto u izlaznom modulu.Jel ima neko ideju šta bi moglo biti?
Udarni odvijač iz Linde.
Kad se stavi baterija, pritisne taster svetli lampa i ako se drži taster treperi 200nm nebitno koja snaga je postavljena, kad se pusti taster možeš da prebacuješ snagu a lampica nastavi da svetli neko vreme...? Naravno odvijač ne daje znakove života.
Kupio zbog kofera ali i odvijač deluje kao da nije izandjan...
Sve sam ja to pregledao, kod mene ima napon 230 v samo taj napon padne na bušilici od 700 W u startu ispod 200 v a nakon toga 220 v, zato i sumnjam na AVR da nije ispravan a ne prihvata ni podešavanje voltaže. Sad tražim neki frekvencmetar da podesim obrtaj motora.Nije ovde samo ne ispravan AVR već treba proveriti i sam elektromotor.
5 Generator AVR Failure Symptoms and What Causes It
Sometime there is a problem in your generator's AVR. Ready to know about 6 generator AVR failure symptoms? Let’s dive in only at dimulti.id!www.dimulti.id
Prvo radim ja ono što znam, a vi koji zbate možete malo pomoći, kad potrošim moje znanje onda ide majstoru, znam da AVR ne podešava frekvenciju već obrtaji motora, e sad dali je moguće da je krepao rotor nebih rekao kad može da radi brusilica 2000 w.Pazi radis sa naponom opasnim po zivot , ako ne znas sta radis bolje nemoj nista ni raditi.
Frekvenciju na izlazu agregata ne mozes stelovati na AVR elektronici , samo ime joj kaze da regulise samo napon.
Broj okreta agregata odnosno pogonski motor sa unutrasnjim sagorjevanjem regulise frekvenciju napona , postoji mogucnost da je krepao rotor , bolje okani se corava posla i odnesi to nekom da popravi tko zna sta radi.
Prvo, da li si radio sa multimetrom koji kosta barem 100E i koji ima TRUE RMS , ovo sto si ti izmjerio nema veze sa stvarnoscu jer frekvencija nije 50Hz i onda ti pokazuje naucnu fantastiku a ne stvarni napon.Sve sam ja to pregledao, kod mene ima napon 230 v samo taj napon padne na bušilici od 700 W u startu ispod 200 v a nakon toga 220 v, zato i sumnjam na AVR da nije ispravan a ne prihvata ni podešavanje voltaže. Sad tražim neki frekvencmetar da podesim obrtaj motora.
Jel ti nasao da zajebavas ovde , ako pokrece 2000W sta je popravljas.Prvo radim ja ono što znam, a vi koji zbate možete malo pomoći, kad potrošim moje znanje onda ide majstoru, znam da AVR ne podešava frekvenciju već obrtaji motora, e sad dali je moguće da je krepao rotor nebih rekao kad može da radi brusilica 2000 w.
Pokušavam da riješim frekvenciju i AVR.Jel ti nasao da zajebavas ovde , ako pokrece 2000W sta je popravljas.
Pa moram ga kupiti, imam multimetar ali nema Hz, prvo se naoružam informacijama pa onda kupim šta mi treba.Pa kako rijesavas frekvenciju kad nemas ni multimetar koji mjeri frekvenciju niti nemas neki elektronski ili mehanicki mjerac okretaja , turis prst u uticnicu
Elektronika zviznula. Ako možeš da nađeš neki gde je otišla mehanika pa sklopi jedan.Jel ima neko ideju šta bi moglo biti?
Udarni odvijač iz Linde.
Kad se stavi baterija, pritisne taster svetli lampa i ako se drži taster treperi 200nm nebitno koja snaga je postavljena, kad se pusti taster možeš da prebacuješ snagu a lampica nastavi da svetli neko vreme...? Naravno odvijač ne daje znakove života.
Kupio zbog kofera ali i odvijač deluje kao da nije izandjan...
Kada je ne ispravan AVR nema napona ili variraSve sam ja to pregledao, kod mene ima napon 230 v samo taj napon padne na bušilici od 700 W u startu ispod 200 v a nakon toga 220 v, zato i sumnjam na AVR da nije ispravan a ne prihvata ni podešavanje voltaže. Sad tražim neki frekvencmetar da podesim obrtaj motora.
Ovo je najbolje raditi licno a ne ovako preko dopisivanja (Barem ja tako radim kada nesto popravljam).