Alati i radionice

Kakvu si uzeo? Može da iskrsne, ali baš moraš da juriš i da čekaš da naleti. Uglavnom ih ljudi kao što kažem precenjuju.
Evo nasao sam neku slicnu na kp, uglavnom je to sve isti fazon.
Sta da ti kazem: ok stanje, ko zna sta je radila pre. Glava na konus (B16). Meni je trebala da busi rupe u plastici tako da nisam imao neka opterecenja. Pojavila se na oglasima i ja otisao odmah da pogledam jer mi bilo blizu.

Iako ih prodavci nazivaju industrijskim, mislim da je daleko od toga! Bilo koja od tih interkrenn, mannesmann, top craft... kada pogledate na licu mesta uverite se da su sve indenticne, nekako mrsave i tanke! Ja sam odustao od kupovine jedne slicne i razocarao se. Verovatno ce i takva kod 90% nas da zavrsi posao, ali opet ne...

Шта мислите о аку Одвијачима аматерским наравно?Видим на фб нека копија Маките око 7000дин.Знате оно попустиш кључем шраф и онда са њим одвијаш-завијаш.

Jel ima neko ovakvu mazalicu, kakva su iskustva???
d4e0aee4a6d3c5f122c5c5e7e3f10037.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

NIsu lose Tecmen,ali licno ne bih ni jednu ni drugu uzeo.Pa desetak hiljada potrosis u supermarket kad ides ,a maska je nesto sto kupis jednom,i ako je cuvas ,mora trajati godinama,ako je kvalitetna.Stoga ja licno bi pre gledao Optrel,Esab i slicne po bar 25-30k din,nego ovako nesto.Ako je novac problem,kupi bolje obicnu masku ,a naglavnu kao ove,oci ce ti biti zahvalne posle duzeg vremena.A opet,tvoja je odluka naravno,a sigurno sve maske ispod 10ak dinara su smece prve klase koje bih ja licno zabranio da se uopste prodaju.
Sto se tice mazalice gore,i ja bih pre kupio obicnu onu narandzastu za stotinak eura nego to na slici.Inace nisam jos kupio tu pneumatsku,sad vec je u opciji i nesto ovakvog tipa kao na slici,no jeftinije,jer ovo ,zvao sam za cenu,kosta ako se secam oko 500+ eura,no thanks :D.Jer najjeftinije je mast kad uzmes na bure,40-50 kg ,i ko moze,na vise 100+kg,i onda sto da svu mast prebacujem iz bureta u drugo bure mazalice kad mogu samo u postojece bure sa mascu da ubacim ovakvu mazalicu i mir,nema liftiranja vazduha i kontaminacije prljavstinom i slicno....Ako nadjem nesto do 200-250 eur novo,uzeo bih,ako ne uzecu tu obicnu kinesku narandzastu za 80-100 eur da ne komplikujem previse.

https://agropartner.co.rs/proizvod/pneumatska-mazalica-za-podmazivanje-montaza-na-burad-12-200kg/

Ima lek iz lose maske,kupis u apoteci kontaktna sociva bez dioptrije.Meka su i lako se stavi u oko.Kosta oko 1000din.Ja ih koristim I nema problema,dogodi se I da zakasni maska.

Lozim ove ispred prodavnice da sam otporan na var.

Sto se tice esab-a, licno imam losa iskustva sa onom jeftinijom (warrior tech). Problem sa njom je sto se ponasa kao maska sa klasicnim staklima, jako lose ili nikako se ne vidi kroz nju kada se ne vari

Ja imam Optrel Vegaview 2.5 ,mozes citati novine sa njom kad ne aktivira zatamnjenje stakla.A opet taman je toliko tamno da sa njom koristim autogeno,tj moglo bi malo tamnije priznajem,ali definitvno sto puta bolje nego bez icega,i plus posto je naglavna,zastiti mi celu glavu od prskanja metala.Jedinu manu koja ima,no mozda i nije,je sto je jako osetljiva,po jakom suncu kad varim,cesto se desi da ne prebaci na svetlo,tj ne iskljuci se kad zavrsim sa varom.A onaj tockic za stelovanje osetljivosti ako podesim skroz na najmanju osetljivost,onda se plasim da ne kasni sa zatamnjenjem stakla kad palim elektrodu ...mislim to mi je mnogo bitnije da ne kasni nego sto ne iskljucuje tamnu stranu,cim stavim ruku preko senzora ona iskljuci tamno,i posle se uglavnom ne ukljucuje dok ne krecem sa varenjem.Znaci u supi,radionici ,nema problema,ali na otvorenom po jakom suncu,eto ,nije strasno ali neka kao mana ,po meni.

Nazad
Vrh