Alati i radionice

Ja sam kupio ovu za mnogo manje pare nego sto traze za te kinezare. Kolege verovatno znaju o kakvoj je masini rec. Meni narocito odgovara sto moze da se skine sa ovog stalka kad treba nesto da se izbusi na licu mesta.

Ako je ona od 400 i kusur skupa jel bi onda neka ta kinezara radila posao.
Naravno nista profi, dva puta mesecno ce da probusi rupu dve, nista previse precizno ni zahtevno.
Mozda realno nemam ni potrebe za takvom busilicom jer sam do sad to radio sa obicnim busilicama iz ruke al pojavi se ponekad nesto malo deblje ili tvrdnje da se probusi pa da ne moram vise da jurim po selu za rupu dve.

jel bi onda neka ta kinezara radila posao
Верујем да би радила посао, али то је ствар за око сто и нешто ситно евра или чак и двесто евра (барем су толико коштале када сам последњи пут гледао) и још да додаш нешт пара и труда да је "утегнеш". За тих 400 евра које си поменуо (и које претпостављам да си спреман да да даш за стубну), верујем да можеш да по огласима нађеш нешто три пута веће тежине, али "Made in Yugoslavia", "Made in GDR" или "Сделано в СССР" и да кажеш "Охо, па ово је потпуно другачији пар опанака!".

Верујем да би радила посао, али то је ствар за око сто и нешто ситно евра или чак и двесто евра (барем су толико коштале када сам последњи пут гледао) и још да додаш нешт пара и труда да је "утегнеш". За тих 400 евра које си поменуо (и које претпостављам да си спреман да да даш за стубну), верујем да можеш да по огласима нађеш нешто три пута веће тежине, али "Made in Yugoslavia", "Made in GDR" или "Сделано в СССР" и да кажеш "Охо, па ово је потпуно другачији пар опанака!".
Pa u tom grmu i cuci zec, nisam preterano upoznat za tim stubnim busilicama pa da znam sta od marki gledati i eventualno sta od greska i problema traziti i gledati na njoj,u oglasima naravno svi prodaju nove (30,40godina stare) budilice i sve su bez greske,ova od 400e mi izgledala lepo na oko zato sam i pitao koliko je ta cena realna.

Jel se ovo nekako otvara ?,kuciste termostata.Taj levi deo na slici,sto ima strelicu ,se okrece,tesko,moram u stegu da uhvatim ovaj siri deo,ali se moze okretati klestima velikim.Mislio sam da je navoj ,ali nema nista,okrece se tako u oba smera,nisam mogao provaliti jel u odredjenom polozaju se moze izvuci ,nzm ni sto bi bilo iz 2 dela ako se ne moze otvoriti ....termostat je neispravan trebalo bi se zameniti.
https://ibb.co/SXfH4WV]
IMG-20220812-104722-1.jpg
[/URL]
Kako mi je majstor pricao, taj termostat se menja komplet sa kucistem. Pozovi Auto- Promet iz Novog Sada. Oni bi trebalo da imaju jer jos uvek drze FAP-FAMOS program.

nisam preterano upoznat za tim stubnim busilicama pa da znam sta od marki gledati i eventualno sta od greska i problema traziti i gledati na njo
Интернет ти у помоћ! Гледао сам којекакве клипове о којекаквим дефектацијама и каснијим довођењима у ред стубних бушилица. Ако ниси у журби и имаш воље да мало слободног времена да прочешљаш по Нету, похватаћеш конце шта је битно код њих и на шта да обратиш пажњу.

Naravno nista profi, dva puta mesecno ce da probusi rupu dve, nista previse precizno ni zahtevno.
Mozda realno nemam ni potrebe za takvom busilicom jer sam do sad to radio sa obicnim busilicama iz ruke al pojavi se ponekad nesto malo deblje ili tvrdnje da se probusi pa da ne moram vise da jurim po selu za rupu dve.
Ne da je skupa nego je preskupa. To je manje više ista kao ova iz lidla koju imaš za 100 € i da radiće ti posao za ovo što si naveo bez problema.
Ako već hoćeš da daš malo više para evo ove deluju mnogo ozbiljnije:

450 za ono je čista prevara jer joj realna vrednost nije preko 100. Jedno što takve bušilice imaju tu industijsko zelenu boju i "made in Germany" pa mogu nekog prevariti da su kvalitetne. Jedino što je na njoj bolje nego na većini sličnih kineza (mada i ona je kinez) je motor koji ima peraja za hladjenje. Sa druge strane ima plastične remenice tako da je ova lidla u tome bolja...

@dusanboss busilica sa prvog linka je od istog prodavca kao i ona od 400 i kusur, i on kaze da je ta made in germani najbolja koju ima i da je baba roga od buslilice i da je kao nova, ako je recimo losija od ove sa linka onda ili na njoj ima bolju zaradu ili je lud 🙂

Vecinom prodavci guraju losije prvo da prodaju, da se rijese toga. Kad je prodaju druga postaje najbolja.

Ovo sto je postavio kolega linkove sve neke igracke, za burgije 10 ili 13.
Ja sam onu moju platio 80 evra, ima MK2 prihvat za burgije i reduktor sa 3 brzine i motor 1050 W. Sve ove prethodno postavljene, visestruko skuplje, garantovano jede za dorucak. Da je malo ishvalim🤣

@dusanboss busilica sa prvog linka je od istog prodavca kao i ona od 400 i kusur, i on kaze da je ta made in germani najbolja koju ima i da je baba roga od buslilice i da je kao nova, ako je recimo losija od ove sa linka onda ili na njoj ima bolju zaradu ili je lud 🙂
Evo sad vidim i ja. :).
Piše "Kao nova". Mislim da i sam vidiš da je to daleko od realnog opisa te bušilice.
Neke stvari mi deluju da su manjane na njoj kao što je prekidač, opruga za vraćanje i futer. Takodje neki delovi kao da su u drugoj nijansi zelene.
Taj prekidač, kabal i opruga deluju apsolutno isto kao ovi što se stavljaju na kineze istog tipa. (U stvari prekidač je sigurno menjan, vide se rupe gde je stari bio prišrafljen)
Sad kada sam malo bolje pogledao slike vidim da možda i jeste made in germany gledajući pločicu i nalepnice, mada firmu za koju on govori da je najpoznatija u Nemačkoj ja ne mogu da pronadjem niti sam ikad čuo za nju (neka me neko ispravi ako grešim. U pitanju je "Interkrenn Maschinen"). Kada se gugla izbaci uglavnom bušilice kao ta ili slične i još po neki retki alat... Mislim da bi svaka iole ozbljna nemačka firma sigurno imal sajt.

Kaže da obe imaji oko 70 kg . Što je takodje laž sigurno. Težina jeste jedan od pokazatelja kvaliteta stubne bušilice, ali gledajući debljinu lima na poklopcu te nemačke i kad je uporedim sa ovom našom očigledno da na našoj ima mnogo više mesa.
Za ovu made in Yugoslavia mogu garantovati da je kvalitetena. Vidi se debljina postolja, masivnost, trofazni motor za koji piše da je male snage, ali ubedjen sam da može oduvati onaj na tom nemačokom koji bi trebao biti jači.
Za ovu drugu ne bih se kladio. Mogao bih kad bih je video uživo da kažem odma šta je u pitanju. Iskreno, deluje mi kao malo kvaliteniji Kinez.

Poslednja izmena:

Tebi ce svaka da zavrsi posao. Taj kraj oko Pazove je poznat kao zanatski pa bi mogla da iskrsne neka masina za malo para i da valja. Ja sam na oglasima moju platio manje od 150e pre godinu dana, polovnu. Radi i zavrsava posao koliko meni treba.

Flott и јесте једна од најбољих бушилица направљених у Немачкој. Такође једна од најцењенијих марки.
Da, samo nije reč o toj nego ovoj bušilici :

Ovo sto je postavio kolega linkove sve neke igracke, za burgije 10 ili 13.
Ja sam onu moju platio 80 evra, ima MK2 prihvat za burgije i reduktor sa 3 brzine i motor 1050 W. Sve ove prethodno postavljene, visestruko skuplje, garantovano jede za dorucak. Da je malo ishvalim🤣
Ti si imao sreće. Za te pare jednostavno nema šanse naći dobru. Ove što sam okačio su kvalitenije koje sam na brzini izdvoji iz ponude na KP do 500€. I eto, za te pare mogu samo te manje da se nadju. Stvar je što su kod nas stubne bušilice neverovatno precenjene. Ljudi standardno traže po 2000€ za veću bušlicu, kavalitene do duše, ali stare po 40 god. Za iste pare u Nemačkoj se nadje CNC glodalica u odličnom stanju. Koja će ti izbušti sve rupe kao i ova i da ne govorim što sve još može.
Tebi ce svaka da zavrsi posao. Taj kraj oko Pazove je poznat kao zanatski pa bi mogla da iskrsne neka masina za malo para i da valja. Ja sam na oglasima moju platio manje od 150e pre godinu dana, polovnu. Radi i zavrsava posao koliko meni treba.
Kakvu si uzeo? Može da iskrsne, ali baš moraš da juriš i da čekaš da naleti. Uglavnom ih ljudi kao što kažem precenjuju.

Ja sam uzeo u lidlu za 10000din pre oko godinu dana. I verovatno bih bio zadovoljan da mi nije uletela jedna sa falinkom. Pisao sam već o tome ovde i eto još nisam rešio to. Naime jedna rupa je izbušna 2mm ukrivo tako da baca vrh burgije po nekoliko mm.
Napravio sam taj deo ostalo još da se izbuši četvrtasta rupa. Ne mogu da nadjem strugara sposobnog ili voljnog da to uradi. Koga god da pitam kažu mi "To ne može da se uradi", i ja popizdim kad mi to kažu. Aj da kažu "ja ne mogu to da uradim, nemama alat za to" il sl. nego kažu kako to ne može da se uradi. Ne znam šta bi bilo da sam tražio nešto stvarno komplikovano za izradu. Obična četvrtasta rupa. Znam da nije jednostavno ko okrugla, al nje ni specijalni deo za spejs šatl jbg.

Nego Mirosti ti mi reče ako se ne snadjem da si voljan pomoći? Eto napravio sam deo ostalo samo da se okrugla rupa razbuši na četvrtastu pa ako si slobodan ...?

Ne znam Dule sta da ti kazem. Da li sam imao srecu ili strpljenje. Ja imam naviku da povremeno tako pretrazujem oglase i kad sam naleteo na ovu busilicu prodavac je trazio za nju 180 evra. Kasnije malo po malo siso na 90 evra i onda sam resio da je kupim i dao mi je za 80 evra. Stanje odlicno, blagosiljam coveka svaki put kad je koristim.

Pre nedelju dana mi geckrt rucna pumpa ona sto okreces rucicu, struze nesto unutra i iako sam menjao gumice nedavno,opet curi na sve strane.Vidim po oglasima takve kostaju oko 30-ak eura ,i nisam hteo opet istu uzeti,kupio ovo,kao nesto vojno ,iako polovno,mora trajati duze da ga jeb...,,otvorio je zbog ciscenja,a i najvise sto volim videti kako izgleda iznutra :D,jedna klapna bas nije skroz zatvarala,reseno ocas posla.Probao sam je malo,gorivo gura kao luda,nigde ni kapi ne pusta,e sad imam i 400 litara ulja da prebacim sa njom,nisam probao kako radi sa uljem,mada ne vidim sto ne bi moglo....

https://ibb.co/vXKYmV6]

https://ibb.co/7knJyhN]
IMG-20220817-150011-1.jpg
[/URL]

https://ibb.co/vzBnBQL]
IMG-20220817-125703.jpg
[/URL][/url]

https://ibb.co/T12q8NK]

IMG-20220818-204019.jpg
[/URL][/url]

Nazad
Vrh