Alati i radionice

Ja imam i kompresor i pneumatski pištolj, ali nemam trofaznu struju. Imam i akumulatorske odvijače, ali baterije ne valjaju. A realno i nemam neku potrebu za tim alatom, završe ključevi sve. Samo volem... :haha:

Dukej, i jeste i nije tako. Za nas obicne ljude, ponekad bas radi posao. Evo pomeranje grane na prskalici na gore za psenicu u cvatu. Malo je to skučeno na moj agromehaniki. Uvek malo izudaram ruke. Sad probam, za odvijač i ne treba kontra. Ocas posla odsrafio, ponerio grane na više i zasrafio, bez povrede ruke.

Ama znam, više sam se šalio na račun trenutne nemogućnosti korišćenja kod mene. Udarni odvijači nekad zlata vrede i pored svih ključeva. Npr. kod remenica, turbina (na sejalici) i sl.

Proveri ti jel to stvarno agromehanika,toliko na forumu hvaljena prskalica ,mozda je samo nalepnica od nje ?.Nije moguce da nesto kod nje ne valja,sacuvaj boze da izudaras ruke dok podizes grane ....to je garant morava sa agromehanika nalepnicom ;).

https://www.obi.de/akkuschrauber/ei...owiUEhul7LKEnvL_061EAV6Dch-CZ2zEaAr-SEALw_wcB Ја сам скоро купио овакав, пошто све акку користим од Еинхела,и презадовољан сам. Ради одлично. Поред њега имам и бушилицу,флексу,хилти,убодну тестеру и радио и само батерије комбинујем. 4 комада од по 4 Ах.

Aku udarni stvarno pruzaju veliki konfor u radu ali zavisi kome za sta trebaju, ko stalno ceprka oko auta na trapu i u motornom prostoru zna sta znaci compakt pneumatski i pneumatska racna, sa aku u 90% slucajeva ne mozes prici zbog dimenzija samog odvijaca.

Gledao sam par komada u Pančevu,bilo nekoliko otvorenih kofera i svaki ima pored aksijalnog i podosta radijalnog lufta,možda i prekoviše.
Dok recimo polovni koji imam(druge marke) ima samo aksijalni luft.

Ja sam kupio makitin stapni i prodao, trebao mi odvijac za manje srafice za sta je ona i predvidjena. A ona bila prejaka, navodno oko 5Nm ali pobjegne iz ruke zacas kad nema snage vise da zavrne. I kad god odvijam manji saraf u plastici op provrti plastiku.

https://www.obi.de/akkuschrauber/ei...owiUEhul7LKEnvL_061EAV6Dch-CZ2zEaAr-SEALw_wcB Ја сам скоро купио овакав, пошто све акку користим од Еинхела,и презадовољан сам. Ради одлично. Поред њега имам и бушилицу,флексу,хилти,убодну тестеру и радио и само батерије комбинујем. 4 комада од по 4 Ах.
Mozes li reci koliko dugo ih imas? Svi ih hvale da su u rangu jacih marki, ali nadje se neki koji ih popljuje posle godinu dvije koriscenja.

Ja sam kupio makitin stapni i prodao, trebao mi odvijac za manje srafice za sta je ona i predvidjena. A ona bila prejaka, navodno oko 5Nm ali pobjegne iz ruke zacas kad nema snage vise da zavrne. I kad god odvijam manji saraf u plastici op provrti plastiku.

Mozes li reci koliko dugo ih imas? Svi ih hvale da su u rangu jacih marki, ali nadje se neki koji ih popljuje posle godinu dvije koriscenja.
Odvijac oko 2 mjeseca ostale masine od godinu do 2.5 godine. Nisam imao problema sa njima,cak sta vise imam aku teleskop masinu za zivu ogradu koja je odradila i vise nego sto je predvidjena i nije stala do sada.

Aku udarni stvarno pruzaju veliki konfor u radu ali zavisi kome za sta trebaju, ko stalno ceprka oko auta na trapu i u motornom prostoru zna sta znaci compakt pneumatski i pneumatska racna, sa aku u 90% slucajeva ne mozes prici zbog dimenzija samog odvijaca.
Slažem se, ko je majstor, i radi u radionici sve, pneumatski, ručni alat, šta ti ja znam, nema bolje za te novce...
Ja od radionice do nekih mašina imam i 200m,ko će razvlačiti kablove, ili creva svaki čas... Da ne pričam o radu na terenu.... Najbolje imati sve jbg, pa ko šta voli i kad šta zatreba udri miško...

Nije mnogo da busi 2,7mm. Za stepenaste burgije do 30-32mm mislim da je najveca debljina 4mm koju moze da busi, bez da okreces sa druge strane. Medjutim, podela ide na par, tako da ptecnik 27mm nema, bar ja nisam vidjao.

Bez uvrede ali ovo ako ces izbusiti 20tak rupa i da bacis. Ako mislis duze koristiti, pazari brendiranu. Bitno je da je dobro podmazes i zbog hladjenja i zbog lakseg iznosenja strugotine.
Brendirane mozes i polovne kupiti na buvljaku.
Meni je tako dopala ruku wurth zebra. Nigde traga tupljenja a sve preko 10mm rupe i u materijale do 5mm je koristim

Nazad
Vrh