Mmmm da, mislio da sam 'omegu' da napravim da bude 'akvaponija varijanta'....mislim ovde pricamo o akvaponiji i to nam je cilj..

...E sad videcu sta i kako staviti kao podlogu...sta mislite neku vunu...perlit...glinene kuglice manjeg precnika( mislim da bi se tako u podlozi zadrzalo vise vlage dok se sistem rotira, nego kada bi koristio krupnije kuglice..)...
Kekec-u hvala na podrsci i slobodno navali i ti 'slobodno da dizajniras'...moramo brate da radimo, stvaramo, okrecemo se savremenim stvarima i prirodi...sve je puno pestisicida i kojekakvih otrova...da jetre znaju da nam pricaju....ajao...verovatno ne bi mnogo..samo bi vristale... Znam..karenca, male kolicine, visoki standardi u kontroli, ali u svemu tome se podosta krije profit, a mnogi bi ucinili 'svasta' zarad profita, a posledice cemo osetiti ....oprostite sto skrenuh 'malo' s teme...
Nego da, moguce da fali nesto od 'vitamina' krastafcima...nisam testirao vodu...treba da mi stignu veceras testovi za pH, pa cemo to znati,ako su testovi pouzdani

Sto se tice njihove velicine, paaa rastu, ali polako, i dalje ima cvetova.... sutra slikam
Hm, od riba deset, petnaest karasa...najveci je 15-tak cm...jedan americki somic...i ima 30,40 'akvarijumskih' ksifoa...
Generalno, mislim da bi biljcice trebale da budu vece, i plodovi da budu veci...mislim da je filter formiran, tj. da su se bakterije za preradu amonijaka,i ostalog, zapatile u sljunku... Sistem funkcionisse nekoliko meseci neprekidno... e sad treba proveriti parametre vode da bi se dala konacna dijagnoza.....bla, bla..da se ne ponavljam
Nivo vode je oko 2,3 cm nizi od nivoa sljunka..i stabilan je...kiseonika bi trebalo da ima dosta,vazdusna pumpa duva u rasprsivac od 15cm, plus voda koja zubori, a ribice su ne izvrcu...
super je ova podatak za glistace, ne znam samo da li ce da im prija sljunak, da ih malo ne grebe po ledjima

...
Uf, valjda sam svima odgovorio...