Akumulatori

Hvala svima, a posebno članu @stalker na opširnom i preciznom elaboriranju više marki. :ppozdrav:
Vozio sam prije golfa Astru benzinku 15 godina. Originalna Varta s 3 godine jamstva, riknula nakon 3,5 godine. Nakon toga sam kupio Banner koji je trajao jako dugo, ne sjećam se točno, ali sigurno više od 6-7 godina. Pošto Bannera više nisam mogao kupiti, slijedeći je bio Exide Excell i sa njim je auto prodan, a da on još uvijek nije davao nikakve znakove umora. No, vremena se mijenjaju i marke koje su nekad bile izvrsne, nažalost često više nisu.
 
I ja taj imao na calibri crkao posle 3 god , hvala mu vartu vise nikad , Proatomic na traktoru mi drzao 7 godina, Sad sam presao na Midac jer su na testovima veeglanja odvalili sve zive, imam negde sliku postavicu
Kod mene na pasatu je Varta Silver 74ah ugrađena 2012 godine, još uvek u dobrom stanju... Tad sam je platio ako se dobro sećam negde oko 12.000 rsd, 40 meseci garancije. Ne znam pošto je sad ali kad budem menjao ovaj sigurno ću ponovo gledati Vartu...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapadjoka :)
 
Kupio sam pre četiri god dva.Mustang akumulatora nek izguraju još jednu god i neću biti nezadovoljan.U autu sam kupio isto jeftiniji aku.Poljski Magnum i ne pada mi na pamet više da bacam pare na neke skuplje.
 
Ja sam na bivsi Insigniu stavio Duracel i gurao 3 god i otisla je da njim, a 7 svako ko me u to vreme pitao da mu nabavim ja mu nabavlja Duracel jer je bio ekstra povoljan i niko se ne zali :osmeh:

Mada juce pricam sa komisijom na Cliu 1.5dci extreme tj Monbat 5 godina 66ah :haha:
 
I meni je akumulator pri kraju posle 5 god upotrebe, Energizer Premium, oseca i ovako mali pad temperatura. Imam 3 kom za zamenu tako da za novi ide -2200 din. Sad i sam ne znam sta da gledam, ili neki bas najjeftiniji ili neku visu klasu.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
 
Znam da nije tema, ali ne mogu da nađem nešto slično temi "Anaser", pa rekoh da probam ovde...Da li je neko remontovao kod IBM Marković anlaser (533), tj. staro za novo ?Gledam na sajtu traži 80 e za remontovan,a uslov je da mu pošalješ stari, ako ne cena se povećava za 50e.Da li je neko ovde na forumu sarađivao sa njima ? Hvala unapred.
 
Niko se nije pohvalio snjima kolko sam cuo. Imas Čola ili Ćolic tako nesto u Basti svi ih hvale.
Kolegi Kosjercu je moto rotor na 9 za 533 traktor pali pa ubija.
 
Znam da nije tema, ali ne mogu da nađem nešto slično temi "Anaser", pa rekoh da probam ovde...Da li je neko remontovao kod IBM Marković anlaser (533), tj. staro za novo ?Gledam na sajtu traži 80 e za remontovan,a uslov je da mu pošalješ stari, ako ne cena se povećava za 50e.Da li je neko ovde na forumu sarađivao sa njima ? Hvala unapred.
140е је код нас нов лукас за фергу.
 
Vidim u ponudi ponovo blackhorse na sajtu kemoimpex-a(verovatno i na drugim sajtovima nisam gledao). Cena je max ok. Probao neko kako su se pokazali? Vredi li probati?
 
Poslednja izmena:
Ja se bas premisljam dal da kupim dva nasa i ukupno 50 meseci garancije ili jedan exide sa 40 meseci. Racunam trajace makar kolika je i garancija a moyda i neki mesec preko.
 
Ja sam bio u istoj dilemi ovih dana. Da li EXIDE 60 Ah za 9200 RSD ili neki ne znam ni kako se zvase od 62 Ah za 6200 RSD. Juce prelomim i kupim taj za 6200 sa garancijom 25 meseci.

Inace sam najvise bio za MAGNUM, ali ga u par radnji nisam naso. Na traktoru mi se mnogo dobro pokazao za ove 4 godine.
 
Ove godine 3 komada zamenio, kao i uvek najjeftinije kupujem
2 vesne od 100A i jedan Tesla od 143A
za sad drmaju dobro
dosli su na mesto silvera koji su sluzili 4-5 god
 
Posle suvih Optima akumulatora sam poceo da kupujem Topla od 105Ah i za sada rade posao. Na Claasu je riknuo originalan akumulator posle 7.5 godina i kupio sam Ciak akumulator istih karakteristika za nekih 13000 i kusur dinara. Takav Exide kosta barem 4000 dinara vise a ako mi se ovaj Ciak ne svidi, bice prebacen na 577. Za Ciak brend ne bih ni znao da mi nije clan milosbota pritekao u pomoc sa 2 akumulatora kada sam u Vajskoj kupovao motor za kombajn.
 
Kod mene se Ciak dobro pokazao, mada je relativno mlad. Ima tek godinu ali opet suv je ko barut. Ni kapi od kiseline da curi. Letos sam kupio 2 traktorska od 110Ah i 1000A udarne struje i neki najjeftiniji od 100Ah za putnicki auto . Za ovu godinu mislim da je to to. Pohvale za Pro Atomic koji u kamionu guraju preko 5 (skoro pa 6) godina a proslu zimu palili na -20C.
 
Drugar je na svom starom Rujkanu imao Bosch teramax ili tecmax akumulator kojeg je pošteno namučio prvo u Tamiću (u sred leta je teško palio tj morao je koristiti start sprej za svako paljenje,a zimi da ne pričam) a posle u Rusu a ni tamo ga nije štedeo... Zamenio je onaj spori anlaser sa brzim reduktorskim ali i dalje nije bio zadovoljan brzinom verglanja. Kupio je nov akumulator a ovog je prodao meni jer je meni zveknuo na 588. Ne znam šta ima u tom Boschu ali nakon boga pitaj koliko vremena (10+god.) i dalje radi! Doduše čuje se da slabi ali radi. Imao sam one Bosch S3,S4 akumulatore ali su mi kratko trajali.... Ovaj mi se jako dobro pokazao.
 
Powermax sam kupio na savet servisera i prodavaca i sada su na traktorima samo te marke. Kazu no name italijanski akumulatori sa odlicnom udarnom strujom. Ja se ne zalim dobro rade.
 
Nazad
Vrh