sova
Član
Kako se pokazalo ovo sokocalo, treba mi za fergu?https://www.olx.ba/artikal/27576056/akumulator-fiamm-95ah-850-ena/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovaj sto sam uzeo je 110ah i cena mu je 12600. Koliko je izdrzao ciak kod tebe?
Pune se u tri faze,prva ti je sa konstantnom strujom ili sto bi stranci rekli CC,onda druga faza koju amerikanci zovu topping tj da se voltaza drzi dok se smanjuje struja do odredjenog nivoa i na kraju stalno opterecenje ili ti float.
Dakle nekih 5 sati mu daj konstantnu struju,tu je negde 70% napunjen,onda treba da mu odradis topping tj da ga odrzavas na konstantnom naponu i da mu smanjues struju sve dok napon ne krene da pada to je vazno za ove VRLA baterije jer u tih preostalih 30% je glavna caka za trajnost baterije i za ovu konkretno bi najbolje bilo jos nkih 5-6 sati da se dopuni kako treba.
Treci korak moze i ne mora u sustini to ti je odrzavanje kapaciteta,ako neces odmah da je koristis.
Ovo ti je stacionarna baterija a ovo VRLA ti oznacava Valve Regulate Lead Acid.
Sa obicnim punjeacem tesko da se napuni da traje.
Otprilike tako.
Koristiti AGM mod (ako ima na punjaču). Oni ograničeni na 14,4 V nikad neće do kraja napuniti pa će kraće trajati. Ovo je stacionarni tip akum. baterije (nije za startovanje vozila, makar i trotineta).
Koliku vrednost procene na zameni akumulatora po sistemu staro za novo, cini mi se oko 10din/amper ili gresim ?
Isto i na kolima i na 549 midac , cak imaju vecu amperazu nego sto pise, merio instrumentomItalijanski midac celeris ...imam na fergi takav i stvarno sam prezadovoljan