Kupim danas u Rumi "na Bregu" u radnji BB elektronik akumulator za Vladimireca, neki Top Start Heavy 143Ah i 840A "udarne struje", za 15.900 dindži...
Trgovac kaže da je 'Talijanski, ništa na njemu ne piše, osim podataka, i kune se da valjaju...
Al' ostade samo na "lepim željama"...
Donesem ga kući i ne znam ni sam zbog radi čega, uzmem unimer u ruke i izmerim mu napon, kad ono 12,56V!!!
Popizdeo sam!!!
Metn'o sam ga na punjač da se puni, NOV 'kumulator, na punjaču je ampermetar i krenuo je sa 4A da ga puni, malopre gledao (posle sat vremena) da ga sada puni sa nešto manje od 3A...
Da li sam ovo dobro uradio?
Da ga vraćam sutra u Rumu, nije opcija, moram na posao...
Nisam pametan šta da radim (mam....cu im hohštaplersku)
?!
Traktor mi je na plantaži krušaka gde podižemo protivgradni sistem, i danas me ceo dan zezao, nisam smeo da ugasim traktor na više od pola sata, i to negde na bregu, da budem siguran, radili do 16 sati i odmah otpraših do Rume da kupim drugi, jer ova Varta (nasleđena od starog gazde traktora) od 143Ah je već protekle Zime pokazivala znake posustajanja, al' rekoh neka izdrži do naredne Zime i biće dobro, ali nije uspela...
Više puta u toku ovog meseca morao sam ga dopunjavati na punjaču, nivo elektrolita na propisanom, a proverio sam naravno i alternator na traktoru, i on puni sa preko (standardnih) 14V kada su (svi) potrošači ugašeni (koje nikada ni ne palim, jer nema potrebe, svetla i sl.), znači do akumulatora je...
Proizveden je u Junu 2010. tako da je 7 godina star...
Čekaću da punjenje padne na 0A pa ga skinuti s punjača i odneti sutra i ugraditi u traktor pa šta mu Bog da...
Brine me i to što ne smem da prčkam oko čepova, primetiće se da su skidani, pa mi neće garanciju priznati, priznali ih motkom po glavi...
Ovako ga punim ,sa sve čepovima, na sred dvorišta!!!
Neću moći dočekati jutro, koliko me iznervirala ova situacija...
Ako sutra primetim "da ne drži struju", skidam ga i vraćam natrag u radnju!!!
Koji je (čiji) proizvođač "ovaj" Top Start?
Jel zaista 'Talijanski ili mi je trgovac "uvalio" dobrom pričom...
U susednoj radnji, Velko Promet, bili neki Tesla u toj klasi, al jeftiniji, mislim za skoro dve crvene, i neki Ruski (rožnjikave etikete, jbm-li ga), za slične novce, pa rekoh ajd? ovaj skuplji, pošto mi je Baner (bio) nedostižan sa skoro 24 crvene!!!
Izgleda da sam naj..bao, jel'te?