tamara1611
Banned
Kazi mi na koliko sejes red od reda?
Da li spartas?
Da li spartas?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
koliko sam te skuzio velis da ne idem sa nicim sto se tice mijesani gnoiva, ma i kod mene to prolazi neku su sijali god tako i nista ja nemam bolji prinos od njih, neznam razmisljam onda i ja o tome -sijetva bez gnoiva ali ici sa folijarnom prihranom i to je to, mislim da nece biti nikakve razlike, sto si i sam rekao kisa kisa kisa kisa i opet kisa to ju dize kad je ona u pitanju i prinos naravno.....paorpaor je napisao(la):Jos jednom bi ponovio nasa licna, a i iskustva iz mog atara.
Soja je najobicniji korov koji voli dve stvari, a to su:
1. Kisa, kisa kisica i to kad formira i naliva zrno i
2. Prosecno cistu njivu, to jest ne voli konkurenciju.
Sve ostalo, a to su razna mineralna i folijalna djubriva su samo sminka i nisu neophodna u soji.
Napomenuo bi samo da ako se soja gaji duzi niz godina u monokulturi pozeljno je baciti NPK djubrivo da se zemlja ne isposti previse.
Dakle ako gajite soju na soju recimo dve godine za redom nema potrebe za nekim preteranim djubrenjem, malte ne da i ne treba.
U susnoj godini ni 200 kg NPK po KJ bez kise nece doneti nista bolji rod, a u kisnoj nece imati ekonomsku racunicu.
Napomenuo bih da se u mom kraju soja gaji na velikim povrsinama, a konkretno kod mene bi ove godine trebala da zauzme negde oko 80-ak KJ.
Sejem red do reda 45cm,uglavnom špartam jednom,mada neškodi ako se odšparta i drugi put,soja voli da mu se zemlja malo * povetrava *tamara1611 je napisao(la):Kazi mi na koliko sejes red od reda?
Da li spartas?
cika_jova je napisao(la):ja sam na parceli gde planiram da sejem soju izvukao otprilike prikolicu stajskog po aru - po ovim vasim postovima nju bi trebalo samo da zaprasim sa onim nitraginom i to joj je do zetve - uz zastitu od korova i eventualno spartanje?