Postovanje dragi forumasi/ce
Prvo da se predstavim, zovem se Semir imam 22 god dolazim iz Makedonije, Gostivara. Ja i jos 2 mojih prijatelja mislimo se ozbiljno pocet bavit ovcarstvom imamo veliku ljubav i ambcije. Zajedno smo odrasli uvjek smo pomagali jednom seoskom ovcaru dok je bio ziv(da mu je lahka zemlja) i imao ovce. No medjutim u nas odavno postoji zelja za
ovcama i sad smo rijesili da cemo pocet, naravno od 0. Mogli smo i prije to uradit ali ja na fakultet nji dvojca posao
Irgati(za dnevnice radili) njima je prekoglave komandovanja, i rade posao koji ne vole a ovaj koji volimo potrebni su savjeti i savjeti vas dragih i iskusnih. Imamo fino ogradjen prostor od 1ar-a udaljeno od sela, tu nam je zamisao da krenemo. Ovo sve zamisljamo pocet radit na proljece... Ispocetka cemo trazit pomoc od ovcara susjednih sela da uzemo jagnjad od malena trazit cemo i na poklon odnosno platit im kad mogli i kad se stabilizovali aBda. Vecina ljudi pravi bauk ovaj posao, da je pretesko pre zahtjevno itd itd, sve nam je to jasno i to nam ne predstavlja problem jer smo mladi i 3 smo. Polosko polje sve njive se slabo odradjuju zasade se psenicu, kukuruz al 80% ostaje neobradjeno razlog tome je sto svi idu u inostranstvo radit njemacka,svicarska,italjia slo..itd
imamo 2 traktora masinerije imamo za pocetak. Znamo da treba dosta obradivog zemljista uzimat cemo u zajam od ljudi na godinu dana traze minimalno 50e da zasadimo i i koristimo njihove njive.
Drzava kao drzava daje subvencije i nadamo se za njenu pomoc i surfam u nadi da cu pronac sta sve treba od papira da bi dosli do te subvencije i pomoci.
P.S
Da ne duljim puno za pocetak trebaju nam savjeti, novi sam na ovom forumu u nadi da cemo dobit dobronamjerne savjete i kritike prihvacamo naravno. Obavjestavat cemo vas oko radova i planova. i slike cemo nakacit cim krenemo s radovima.. Al prvo nam trebaju savjeti. Pitajte sve na sta po vama nismo obratili paznju. Novi smo i idemo do kraja!
S ljubavlju
Semir, hakim, vacki (ja i moji jarani)