100 ovaca - Šta je sve potrebno za dobar start ?!

  • Začetnik teme Monty
  • Datum pokretanja

vladakrug

Član
Učlanjen(a)
10 Jan 2013
Poruka
74
Lokacija
Brus
Наравно то је била водитељова констатација,која је протекла из неке погрешне информације! Ја јесам из приватног бизниса-посла уложио у механизацију и остало,али надам се да смо сагласни и са мојом констатацијом изреченом у интервјуу "да се може зарадити zа солидан живот уз доста рада"!
 

Prolaznik

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2012
Poruka
94
Lokacija
Beograd
test test:TEST! BRE !

- - - - - - - - - -

Neverovatno.
Raspisem se samo tako, post nestane.
Matematika kod ovaca je jasna. Cena jaganjaca je rasla i padala i rasla i padala u rasponu od 200 do 160 dinara vise puta. Naravno, rasla je i cena svega, kao i evro.
Ne uklapa se nikako.
Steta za Sarbane, Stublenicu, Paljuve, Rukladu, Gvozdenovic....kad se samo setim nekad pogleda sa Sarbanske vodenice prema dolmi, belelo se od stada kraj Ubace.....
 

vladakrug

Član
Učlanjen(a)
10 Jan 2013
Poruka
74
Lokacija
Brus
Ni ovi što imaju umtičene i pedigrirane ovce nisu dobili subvencije.
Почела исплата,ја у Понедељак добио писмо да је уплата извршена,данас у банку оно новац на рачуну!!! У то име :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Sad najbolja zarada je da imas 200-300 glava ovaca i da su umaticene i sa pidigre da bi dobio subvencije po glavi ovaca 4000 din. Onda mozes da da radis pa da ti ostane lepe pare a ovako bez toga ne , ja ne mogu da dobijem subvencije jer nije od tih rasa za koje drzava da je subvencije . POZDRAV SVIM OVCARIMA :ppozdrav:
Мора се одузети и услуге матичне службе,код нас по грлу наплаћују 750 динара.
 

drit

Novajlija
Učlanjen(a)
12 Dec 2013
Poruka
2
Lokacija
Mitrovica
Sto vise citam i trazim sve je nejasnije, valjda previse razlicitih tema:sta:. Moram da pocnem da odvajam u poseban folder na kompjuteru glavne informacije pa tek onda da ih analiziram jer ovako ima previse informacija na gomili i onih koje su mi potrebne sad i one koje ce mi trebati kasnije, sakako su sve korisne. Mislim da pocnem sa stadom 50-80 ovaca sad nisam vise siguran koju vrstu. Moram da se raspitam koja je je vrsta na kosovu zastupljena mozda na osnovu toga da odlucim koja je vrsta najisplativija da se drzi.
Naravno i dalje se trudim da procitam sve valjda ce nesto i ostati zapamceno a i ako ne jovo nanovo :osmeh: dok se stivo ne nauci.
 
Vrh