Рачуница за одгој товне свиње

Ako sam dobro razumeo za njega je 4500, a za sve ostale cena je 10000....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Ako sam dobro razumeo za njega je 4500, a za sve ostale cena je 10000....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
To bi znacilo da je lepa zarada sada na prasadima i da bi oni mogli malo dole sa cenom 🤔
@markojx - precizna racunica i svaka cast na iskrenosti . Zanima me samo posto je trenutna cena tovljenika tvoja pozitivna nula , kakav je osecaj kada prodajes robu ? I kazi mi samo sta je GMO sverc komerc ?
 
Jeste lepa zarada na prasicima, toliko da ih ne tovim više. Kada se uzme rizik od uginuća, bolje prodavati prasice.
Ne slažem se da treba da budu prasici jeftiniji, nego tovljenici mnogo skuplji. Ali pošto drže oligopol, džabe...

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
Danas sam naucio novu rec . Gde si je samo izvukao 👍
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Oligopol
Samo zelim ovo da kazem a to je da nije dobro kako stvari idu ( ne samo kod nas ) . Da bi imao zarade trebace konverzija od 2 kg za 1 kg a u tanjiru ce se dobiti tezak otrov . Zato su i ljudi sve zdraviji .
 
GMo sverc komerc to ti je prodaja sojine sacme od GMo soje a posto to nije dozvoljeno zakonom onda se to zove svercovanje najcesce Bosna ili Kosovo. Ta sacma se pokazala odlicna sa 47 posto proteina bar se tako prica.
U zadnje vreme cuo sam izraz kazu dobro je pozitivna nula, kako nula moze biti pozitivna ili negativna nula je nula nista prazni dzepovi al u sustini to znaci dobro je da nismo izgubili pare nista zaradili ali nista izgubili to je pozitivno.
 
Емигрант, видим да овде добар део није савладао концепт затворене производње. Упорно пишем и нагласим али колико видим слабо ко усваја.
Не би ти продао прасе за 4500 динара. Није на продају. Је ли сад мало јасније?
 
Nije,ako možeš da ga prodaš po 8-9-10000 din kako možeš da ga računaš 4500 din.Slažem se da je to tebi proizvodna cena ali je onda zarada na tovljeniku u stvari to što si uštedeo na prasetu.Znači da si džaba radio tov do 120 kg.Mada svako ima svoju matematiku,moja je takva da više ne hranim svinje.
 
Па знаш како, ово ти је као у ратаству могао сам продати у жетви. Нема силоса нема трошка. Али ...
 
Misliš, dok su svi pšenicu prodavali po 40 din ti si svoju računao 20 i tešio se kako si je jeftino nabavio.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Zatvorena proizvodnja odnosno da sam proizvodis prase ko moze je bitna iz razloga vakcinacije sam odradis kako treba i miran ceo tov
 
И продајеш ону прасад која су ситнија на прашењу, самим тим елиминишеш минус варијанте на продаји товњеника. Вакцинацију не радим, то решавам елиминацијом присуства других људи у економском дворишту. Само ја, пар чизама и одела које не излазе из дворишта. Али и то има своје недостатке, болест може да уђе и преко хране, мачке и још колико начина има.
 
Вакцинацију не радим, то решавам елиминацијом присуства других људи у економском дворишту. Само ја, пар чизама и одела које не излазе из дворишта. Али и то има своје недостатке, болест може да уђе и преко хране, мачке и још колико начина има.
Najvise se brinem kad dodju da lupaju markice, samo ujutru prvo kod mene da dodju cisti ih primam, mada ja kupujem prasad tako da opet zna biti svasta al ok za sada je
 
Mozda je najpravilnije zaradu u svakom poslu racunati kolko nam ostaje po vremenu . Npr godisnje ,ne po glavi , po ha , ....
Zivimo i trosimo vremenski pa bi i posao , ili platu mozda trebali da gledamo vremenski
Onda se nemora razdvajati posto je krmaca , posto prase , kolko u tovu po glavi ,.... Sve kad se sabere i oduzme u poslu kolko je ostalo.
Nemora ni ulozeno dobijeno , da stavljamo svaki put i kapital i ulog u racunicu .Svejedno jel si ulozio svoje pare ili si uzeo neki materijal na odlozeno . Sve kad se sabere i oduzme za neki period to je isplativost tog posla.
 
Nazad
Vrh