radan
Član
Pecenje zavrseno, na 80 kazana od 120 litara izaslo skoro 700 litara prepecenice. C.rodna mi podbacila jer je bila obrana delimicno zrela a i prerodila je bila, ali ipakl sam zadovoljan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobar dan..kako ste...Jeste ispod proseka zato me i cudi...Ispada da si imao oko 6l ljute po kazanu odnosno na 100 lit. kljuka. Moja ranka je ,cini mi se bila sladja, merena na oko 18% secera...neverevotno....i cinjenica da sam dodao oko 4% secera...jbg.... i dobio oko 11l-12l ltara ljute po kazanu..Ispada da je tvoja ranka imala slast oko 11% sto mi se cini malo...ili ti je prerodila...ili ne znam....Ali svakako , ima rakije...jos,ako nisi placao kazandziju...raj na zemlji...itdЕво резултата Шљива ранка и маџарка, без шешеља, на 100 литара меке од 11 гради, добили 30 литара љуте од 24 града! Од 2 тоне, 120 литара љуте!
Postovani,
Svaka je slatka,ali nista bez merenja,refraktometrom...to je siguran podatak...Naravno secer ne utice na kvalitet,jer se i on u krajnjoj liniji pretvori u alkohol..Govorim o dodavanju secera u zakonsko/tehnoloskom okviru ...
Hvala kolega, voleo bih kada bih neko znao tačan % dodavanja, da ne bude odokativnom metodom. Izvućiću je dobrim delom dodavanjem 50 % vode u prepek, ali ne bih hteo ništa da prepustim slučaju.