Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mislio sam da ovce dohranjujem sjenom i koncentrovanom hranom tokom cjele godine, jer bih ogradio tih 5 dunuma zemlje koje imam.i tu bi bile ovce. a znam da je to bas malo za ispasu. brzo bi ostala samo ogoljena zemlja. jer htio bih da imam dvadesetak ovaca. pa me zanima da li je isplativo ih tako drzati? posto bih zakupio jos zemlje za sjeno.Nek struka kaze sta hoce ali 12 ovaca popase 1ha kroz cijelu godinu livadske brdske trave,e sad sta mislis pod prihranu tu rijec nisi definisao da bi dobio precizan odgovor.Necije 10 ovaca vise pojede "prihrane"za godinu nego mojih koje sam juce prebrojao i ostavio u zimu 180 komada.
Hvala zemljak! Da li mislis na virtemberg ovna, nisam siguran u tu skracenicu sto si napisao?zemljak dobro nam dosao ja bi ti preporucio kao domacu rasu vlasicku pramnku a da nju pustis w ovna ima ces i mlijeka i mesa od jagnjadi a ovce su jako mlijecne sa malo prihrane daju preko 1 l mlijeka a od jagnjadi ces imati meso![]()
Shvatam sta zelis reci, ne sumnjam u tvoje iskustvo! Mene samo plasi kako ce se prodavati jagnjad od W, jer ovde je najvise zastupljena pramenka. Naravno u cilju mi je da jagnje sto prije dospije potrebnu kilazu za prodaju i da bude "mesnato". Samo me to "ali" zeza, ne znam kako se prodaju w ovce ovde. A kakva bi kombinacija bila pramenka i w ovan? Da li bi jagnje zadrzalo kvalitet mesa (tj ukus, posto svi govore da je ubjedljivo najbolje) od pramenke, a rast od w?Eto ti Bate iz Bjeljine uzmi od njega 2-3 zenska jagnjeta W, neka ti kolega Petrovo nadje 2-3 te njegove Vlasicke pa nam se za 2-3godine javi sa iskustvom sta je bolje drzati. pozdrav
Pa piti ga necu, jedino mi ostaje da naucim da pravim sir!a imas li ideju sta ces sa tolikim mlekom?