Бензинске пумпе

NeLe001

Član
Učlanjen(a)
7 Dec 2011
Poruka
700
Lokacija
Београд
Јуче сам био на пумпи да наспем гориво и стварно се изненадио да у кантицу од 5 литара стане скоро 6 литара горива. Да ли сте и ви имали сличних искустава и на којим то пумпама?
Размишљам, ако је на 5 литара украдена скоро литра, па шта се онда дешава када сипамо по 200,300 или више литара горива???
 
To je sad aktuelno u sezoni "Turaka" da se na pumpama uz autoputeve zavrce tako su radili nasi na MOL-ovim pumpama u zadnjih par godina,a dok je NIS bio glavni to je bio standard.
 
pa znam lika koi je tukao pumpađiju jer mu je u plinskoj boci od 50l u kojoj je već bilo oko 10l uspeo na natoči 70l
 
Nekad se mnogo kralo,pogotovo na starim aparatima za točenje.I sad se krade,samo što je plin preuzeo primat u odnosu na gorivo.Ja,na primer,ne dozvoljavam pumpadžiji ni da priđe rezervoaru.Jedini način je da čovek sam toči gorivo,mada ni to nije 100 % sigurno,jer je još u svežem sećanju afera na ZMAJ-u 1,kada se muvalo sa baždarenjem aparata...Ne verujem da je iko snosio bilo kakve posledice...
 
Ista stvar. U bocu plina od 33 litra covek mi "ugurao" 42 litra plina. Platio sam 33 litra i otisao, uz komentra da ili primi pare za 33 litra ili da zovem ttrzisnu
 
mada to sa plinom i može da prođe ali ne uvek jer je veoma bitno koliki je pritisak koi ubacuje plin u auto jer ako stalno sipate plin na istoj pumpi i uvek vam u bocu od 50l stane 40l ( da napomenem da se plin toči sve dok može da stane u bocu ) i ako bi otišli na drugu pumpu tamo vam natoče 46l neznači da vam je ukradeno 6l nego da je pritisak koi ubacuje plin veći nego na predhodnoj pumpi i samim tim može da ubaci više plina to se meni dogodilo u beogradu napunim auto max.i pođem za novi sad ispred novog sada ajde da ga napunim i da vidim koliko mi troši isto ga napunim max.kad ono stalo samo 3l kad sam pogledao njima pritisak 6bara a u beogradu 10bara
 
Boca plina ne bi po propisu ni smela da se puni do kraja, nego 80-90% kapaciteta radi sigurnosti. Neko to postuje a neko ne, pa kad iskoci ventil on ponovo ukljuci i napuni je do kraja.
 
Kad sam kupio auto i sipao na NIS-ovoj pumpi znao je da zatrokira na leru i imao haoticne obrtaje na leru,od kad sipam na MOL-u u NS-u kao da je drugi auto.

- - - - - - - - - -

Jel ima neko iskustva sa Viskol-Vukovic pumpama ? Cene su im dosta manje nego na ostalim pumpama.
 
Јуче сам био на пумпи да наспем гориво и стварно се изненадио да у кантицу од 5 литара стане скоро 6 литара горива. Да ли сте и ви имали сличних искустава и на којим то пумпама?
Размишљам, ако је на 5 литара украдена скоро литра, па шта се онда дешава када сипамо по 200,300 или више литара горива???
Prijatelju evo sad cu da te posavetujem nesto : Sledeci put kad ides da sipas gorivo u kanticu obavezno sa sobom ponesi onu pljosnatu digitalnu vagicu ili bilo kakvu drugu koja moze da izmeri a kompaktna je..Onda mu NA NOS izmeris koliko litara ti je sipao a koliko je vaga izmerila a onda sledi zurka...Imas potpuno pravo da ih tuzis za prevaru a naknada je ko zna koliko
 
Plastična kantica hoće da se raširi. I ja sam se jednom požalio na kasi što sam u kanticu od 5l nasuo 5,8 i on kaže garantuje da je aparat tačan, skoro baždaren. I ja kući pretočim u flaše i stvarno ima. A i nije iste težine litra svake tečnosti. Mada ima sigurno i gde kradu na meri.
 
Nazad
Vrh