АГРЕСИВНИ ОВНОВИ

http://www.youtube.com/watch?v=P3QRem8bUYw Dobro obratite paznju na covjeka koji na kraju prilazi ovnovima i hvata jednog a drugom okrece ledja jer zna da ga nece udariti i zato moja tvrdnja ovan ako hoce ubit on ce ubit uvijek a ovo je dokaz da je bio prekinut u borbi a opet nije napao covjeka a agresivniji ne moze biti od ova dva ovna, i mene ste pogresno skontali kad sam rekao da hvatam ovna da drugi skace, htio sam reci da nije to bitno ako je miran ovan mozes mu raditi sta hoces ali ako je on navikao da udara nebitno je bila to mrka ili ne.....eto da zavrsimo s ovom diskusijom.
 
e kao sto sam i mislio. ovaj ovan sto sam ga nedavno kupio je danas poletio na mene. tj na moju ruku dok sam mu cistio jasle.Uspio sam izvuci ruku prije nego je opalio glavurdom u iste. Zamalo da ih polomi. Naravno brzinom svjetlosti je uslijedila popravno kaznena mjera. opalio sam ga palicom po sred cela da se zakocenuo. Nije on mene kupio vec ja njega. Otresao je glavom neko vrijeme, sad je opet dobar. Sledeci put kad poleti opalicu ga cekicem.
 
Ko se vrabaca plaši taj žito ne seje. Imajte na umu da je u prirodi ovna da čuva svoj harem. To mu je prirodni nagon. Oprez je neminovan. Ja na to ne gledam već mi je važno kakvo potomstvo daje. Nemoj te ga posmatrati kao ljubimca uvek postoji mogućnost napada. Zato bez adekvatne zaštite ne idite u stado. Dobar drenov štap je dovoljan. Mani se čekića i gvozdenih predmeta jer posledice mogu biti ozbiljne povrede ovna bez čijeg kvaliteta i zdravlja nema dobrih jaganjaca!
 
Ko se vrabaca plaši taj žito ne seje. Imajte na umu da je u prirodi ovna da čuva svoj harem. To mu je prirodni nagon. Oprez je neminovan. Ja na to ne gledam već mi je važno kakvo potomstvo daje. Nemoj te ga posmatrati kao ljubimca uvek postoji mogućnost napada. Zato bez adekvatne zaštite ne idite u stado. Dobar drenov štap je dovoljan. Mani se čekića i gvozdenih predmeta jer posledice mogu biti ozbiljne povrede ovna bez čijeg kvaliteta i zdravlja nema dobrih jaganjaca!
u pravu si, ali ako te je ikadf bjes uhvatio i u afektu nesto uradis onda znas o cemu pricam. Ovan je ogroman, da me je uspio udariti zakocenuo bi me! Ali naravno da ga ne bih udario cekicem!
 
Samo pravilno pristupiti ovnovima kao sto kolega sarbanac objasnjava , nikakva ljubav i mazenje , oprez uvek na nivou i uvek mu morate dati do znanja ko je gazda .
Prilikom hranjenja (a vecina nas stado hranimo ulazeci unutra) netreba dozvoljavati ovnovima da idu prvi za tobom i da gurkaju ovce sa jasla time on utvrdjuje svoj polozaj u stadu time se smanjuje rizik od iznenadnog napada itd.
Ja u stadu imam 3 ovna trenutno i zasad su super mirni , cim pocnu da se zezju zavezem jednog za drugog , vrat na vrat i nigde nemogu jedan bez drugog pa nekse biju ako mogu
 
Ja cim udjem unutra on me ceka na vratima stalno me prati i ide za mnom dok sam unutra i uredno me isprati sve dok ne izadjem napolje.. sad praktikujem da im dam da jedu pa tek onda ulazim , ali i u tom slucaju izvadi glavu iz jasala i prati me.. jos sam primetio da bez ikakvog problema ovce koje su teze od njega za 30ak kg veoma lako istera sa jasala samo je ocese glavom po rebrima i butovima odma bezi od njega bez ikakvog opiranja ..

---------- Poruka napisana u 10:07 ---------- Prethodna poruka je at 10:04 ----------

Ovo mi je treci ovan i primetio sam da je veoma agresivan i aktivan po pitanju ovaca konstantno ih njuska, juri , grebe nogama tako da je to glavni razlog sto je jos ziv.. A bez majke je ostao sa mesec ipo dana al nije hranjen na cuclu ..
 
koje su ti rase ovnovi i koliko su stari jesi imao slucajeva da ti neka ovca ostane jalova
Sve melezi 1 - 4 godina melez sjenicke i (kod nas ih covek zove ) zijke , al ima cisto crnu glavu 2 - 3 godina melez staforka ( nemam predstavu kako je uopste stigao u nase selo , al jedna baka ima malo stado a i nezna sta ima) 3 - 2 godina melez svrljiske , za rasu je dosta krupan dobioga u nekoj trampi zajedno sa majkom koja je uginula nakon zalucenja od starosti , njega planiram da pustim u januaru na ovogodisnju jagnjad ili ako stigne njegov sin ( skocio na jednog meleza ilde franca) izuzetno jagnje al jedinac
 
juce udjem kod ovna u boks da mu pocistim korito za zito. poletio na mene opet, a posto nisam imao u ruci stap, opalio sam ga sakom koliko sam jace mogao u glavu. cisti krose je bio. uspio sam ga smirti na par minuta. nevjerovatno je lud. nema pojma da cu ga smjeti pustati na ispasu sa ovcama. moracu ga vezati za drvo. jer lako je meni izaci sa njim na kraj u malom prostoru, ali kad bude imao mjesta za zalet sta onda.
 
Tako je mene jedan napao dok sam zidao na baušteli u nekom selu. Bile ovce puštene njih par i ovan i odjednom čujem kokoši se uskakale kad gledam ide on onako lagano prema meni, frajer probio ogradu i gleda tocno u mene.
I ja šta ću od straha uzeo lopatu sa kojom sam grabio mort i udri po glavi :D :D
Pogledajte, samo malo mu se leđa okrenu i gotovo.


 
Kad već dođe do bliskog susreta oči u oči jedan na jedan nečekajte već krenite prvi u napad. Ovan prvo zauzima preteći stav a onda kreće unazad da hvata zalet e tad je pravi trenutak da krenete na njega. Ako krene u zalet sledi udarac. Ako čobanin prvi krene to zbuni ovna i on se povlači. Još ako se ima neki štap pri ruci da dobije malo batina nebi bilo loše. Pre desetak godina imo sam sjeničaka i ovo je palilo. Kad je namirio četri godine tu je bio kraj morali smo ga prodati. Nosio je tablu na glavi da nevidi napred al sve je bilo uzalud. Znao je da napada i po sat vremena.
 
To sa tablom je stara stvar. Prvo mu stavljao drvenu al mangup lupa o drvo pa razbije. Onda sam nasao debelu armiranu gumu i zumbom probušio cetri rupe naspram rogova te kanapom vezo za rogove. Za ove šute neznam šta bi moglo možda gusarski povez.
 
Naocare za spavanje , moji se danas uznemirili , odvojili matoru ovcu da mrcu pusticuih par dana da odrade posao i ako se nesmire vezem ih jedno uz drugo
 
A da mu je stavit oglavinu,ali da mu pokriva prednji pogled totalno.
Već samo da ima ljevo i desno vidi pod 90 stupnjeva
 
Kolege dat cu vam ja jedan savjet mozete ga vrlo lako isprobati, stavite ovnu neku ogrlicu i svezete malo deblju kanapu da se vuce po podu tj, kad hoce da vam se zaleti ne moze zapne mu kanapa posto ima 4 noge mora zapeti za jednu a da pase i hoda nista mu nece smetati, probajte i vidjet cete rezultat.
 
Ernesss89 nije poenta kako spreciti ovna da ne udara , kolko je vazno da ovna odgajis da ne udara , kad stigne do alternativnih metoda samoodbrane vec je i ovan za klanje
 
Kolega Rale ovo sam napisao za zariusa jer kolega je tek nabavio ovna i jel sad treba odmah da ga zakolje, ako ovo uradi smanjit ce vjerovatnocu da ga udari ali kad mu omrce ovce onda moze da ga kolje ili da radi sta vec, najlakse je zaklati kolega ali treba se potruditi kad vec ulozis pare da to i iskoristis pozz.

---------- Poruka napisana u 11:36 ---------- Prethodna poruka je at 11:34 ----------

A sto se tice mene ja sam vec pisao da nikada nisam imao ovna da hoce ubiti a to su sile ovnovi sa rogovima i do pola metra nego samo sam dao savjet ako vec dodje do toga da udari jer ovo mi je komsija rekao za kanapu i licno sam vidio kod njega da ima efekta ovan se stalno obazire na kanapu i nema pouzdanja da se zaleti ili da udari.
 
Nazad
Vrh