АГРЕСИВНИ ОВНОВИ

slavis

Član
Učlanjen(a)
28 Okt 2011
Poruka
717
Lokacija
guca
kada sam ovog mog ovna kupio kao jagnje ,kod predhodnog vlasnika je bio divalj i plašljiv (njegov otac se plašio ljudi neverovatno mnogo), a koko je odrastao kod mene smirio se i sada ne možeš da uđeš kod ovaca bez motke i one kineske lampe koja proizvodi elektro šokove ,ineče gotov si naleće ko lud
 

aca74

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2009
Poruka
3.214
Lokacija
Pančevo, Starčevo
Slaviš, a lampa ga ne opameti za sva vremena?
Kupio sam lampu, ali probao nisam. Prethodni je bio veliki, ali kurva, kada je dva puta dobio malo po njušci više nije trzao. Sadašnji je miran, malo so odalji kao da se namešta, ali kada krenem na njega ode iza ovaca. Pa mi žao da lampu upotrebim.
 
Učlanjen(a)
28 Nov 2012
Poruka
738
Lokacija
Dubrava ( u gruzanskom kraju)
Не знам да ли је , али кад се спути као крава за предњу ногу али тако да не може да подигне главу док не подигне ногу нема ударања. Стоји на три и не мрда. И још сам приметио , мада као што колега написа Ил де Франси нису као Сјенички и Виртемберзи , танак жилав прут по њушки или глави ако није зарасла у вуну бољи од батине. Батину не осећа , али од прута бежи под јасле и на путу до јасала разгрће овце. Мада хоће с леђа у задњицу кад се ненадам али то се догодило једном док смо одвајали овце по боксовима.
 

misa506

Novajlija
Učlanjen(a)
17 Feb 2018
Poruka
16
Lokacija
Врњачка Бања
али кад се спути као крава за предњу ногу али тако да не може да подигне главу док не подигне ногу нема ударања.
Тако је моја баба везивала канапче биковима. :osmeh: Око рогова и за предњу ногу.
А нешто мотам сцену и не иде ми у главу, може ли он тако везан да наскаче на овце? Јер џаба му не ударање ако не одради свој један једини посао. :osmeh:
 
Učlanjen(a)
28 Nov 2012
Poruka
738
Lokacija
Dubrava ( u gruzanskom kraju)
Ован док не дигне главу и не стоји на све 4 не може јако да удари право ( најчешће тако удара човека ) , може јако на страну овцу док једу или јагње али никако као кад се залети па средином чела . Не може и да буде спућен и да пари овце . Најгори су кад се паре , хоће да бију и овце које су близу оне која се пари . Још ако су сјагњене проблема колико хоћеш.
 
Vrh