АГРЕСИВНИ ОВНОВИ

ivanhoe

Član
Učlanjen(a)
16 Apr 2008
Poruka
1.211
Drustvo uklonio sam oftopic :cao:
 

valjevac

Zaslužan član
Učlanjen(a)
5 Nov 2009
Poruka
1.538
Lokacija
Valjevo
Narodni lekovi su uvek bili najjači.Uzme se prače gume (prema anatomiji glave ovna) sa dva otvora tako da može da se stavi ovnu na glavu (da rogovi budu glavni nosioci ovog pribora za rad.Hi).U tu gumu se stave ekserčići (provuku se kroz gumu 'tako da to liči na klinove - zubce za "drljaču" - dužina ekserčića zavisi od debljine gume - na udaljenosti od oko 1cm jedan od drugog po visini i širini.Zatim se drugo parče gume zalepi preko ove prve - preko glava ekserčića i na krajevima obezbedi žicom.Stavi se ovnu na glavu tako da vrhovi ekserčića budu do same glave.Guma se postavi tako da mu ne zaklanja oči.Kada ovan pokuša da nekog udari vrhovi ekserčića odrade svoje i više nikada neće pokušati nekoga da udari a najčešće su mladi jaganjici žrtve njegovog bahatog ponašanja.Pokušajte i videćete efekte ove priče.Voleo bih povratnu informaciju.Pozdrav ovčarima
 

valjevac

Zaslužan član
Učlanjen(a)
5 Nov 2009
Poruka
1.538
Lokacija
Valjevo
Sliku nemam.A da bude malo jasnije ta guma sa ekserčićima koja se nasloni na glavu ovna treba da liči na ribaću četku.Zamislite parče gume, već opisanog oblika, koja je naslonjena na glavu ovna u predelu od rogova prema njušci, sa ekserčićima.Funkcija druge gume je da ne dozvoiljava ekserčićima da se prilikom udara ovna vraćaju napolje te nema efekta odnosno ne povređuju ovna.
Malo je komplikovano za opisivanje ali uz malo truda rešićete problem.
 

aca74

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2009
Poruka
2.917
Lokacija
Pančevo, Starčevo
Ovakvu masku nikad ne bi preporučio :nono:. Ja životinje držim iz ljubavi,a kada se spreme i jedem ih :ppozdrav:, ali mučenje ovakvog tipa ::lose::. To nije vaspitavanje :zli:
 

valjevac

Zaslužan član
Učlanjen(a)
5 Nov 2009
Poruka
1.538
Lokacija
Valjevo
Aco, svi mi gajimo životinje iz ljubavi prema njima ili koristi koje nam one omogućavaju.Ovo što sam napisao je "nužno zlo" i za jednokraku upotrebu.Posle prvog udaranja agresivnom ovnu više ne pada na pamet da nekog udari.Provereno
 

Velimir

Član
Učlanjen(a)
14 Dec 2008
Poruka
497
Lokacija
Љиг, Србија
aca74 je napisao(la):
Ovakvu masku nikad ne bi preporučio :nono:. Ja životinje držim iz ljubavi,a kada se spreme i jedem ih :ppozdrav:, ali mučenje ovakvog tipa ::lose::. To nije vaspitavanje :zli:
Певао би пријатељу ти другу песму да ти је неки ован изломио жену, мајку, убио јагње и изазвао побачај код овце...Ја сам упознао неке старије жене кије су овнови добро изломили.
 

strile

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2010
Poruka
304
Lokacija
Donji Miholjac
Siguran sam da je svaki ovan različit, sortne osobine imaju utjecaja, ali u pozadini sgresije sigurno stoji testosteron.Hormoni se jače luće za vrijeme parenja.To sam primjetio kod mog Romanovca.Mazan je , voli da mu češem bradu, ali ako vidi da diram janjce ili da vučem ovcu kako bi joj rezao papke, potrči na mene.Svaki put kad to primetim ošamarim ga doslovno dlanom po obrazu, povuće se .Za par minuta se smiri i opet dolazi da mu češem bradu, no svaka naredna situacija u kojoj on smatra da je stado ugroženo on opet potrči.
Janjci su mu dobri, vitalni, (iako to ne ovisi samo o njemu).Žao mi je što hoće udarati,( prethodni Wirtenberg je bio ko janje), no nije to stvar njegove volje več uvjetovanih refleksa i djelovanja hormona.Držat ću ga i čuvat ću se.
 
Učlanjen(a)
9 Jan 2010
Poruka
41
Pozdrav svima
Zeleo bih da uzmem ucesca u razgovoru na ovu temu prvenstveno zbog pocetnika u bavljenju ovcarstvom,a prvenstveno zbog toga sto smatram da imati u stadu ovna koji UDARA nije nimalo naivna stvar.Naime, bavim se ovcarstvom 7-8 godina od nekih desetak ovnova koliko ih je proslo kroz stalu bilo je svakakvih,i ako je ovan dobar priplodnjak meni ne smeta sto je lud.Medutim isto tako smatram da kada je ovan lud tu ne pomaze ni batina ni voda,nego prosto ga treba smatrati UBICOM i treba ga zadrzati u stali samo ako covek ima dosta ovaca,i ako je doticno grlo dobar priplodnjak[A NIJE SVAKI],u svakom drugom slucaju ili ga treba skloniti ili ga se CUVATI.
 

svetitrifun

Član
Učlanjen(a)
18 Jan 2009
Poruka
200
Овај ован што га сад имам је немогућ, не могу командовати са њим, ни милом а ни силом. И сад је затворен у тору, има на располагању 25 квадратних метара, сам је док не одлучим јагњад и не пустим овце. Овакву убицу нисам имао да сада. Не могу га пустити ни на испашу. Чим омрка овце завршиће у пушници...
 

KARMEN

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2010
Poruka
61
ja nemam iskustva sa ovnovima, imala sam samo mog Milka-jarca (slike su na tom forumu), bio je velik i jak. S njim nisam imala problema s agresijom, ali kada je bio malo glup, uzela sam metlo i to je bio dovoljno. Nikad ga nisam udarila, jer nije bilo potrebno. Kod njega je zapalilo i to, da sam ruke dvignila u zrak, tako da sam imala veče rogove od njega, a on gasa u šumu :haha:.
Mogla sam ga i voditi na špagi, bio je krotak, probleme sam imala samo kad se je pario s kozama, u onom vremenu sam bila malo opreznija, jer je bio nervozan ::namigivanje::.
 

svetitrifun

Član
Učlanjen(a)
18 Jan 2009
Poruka
200
Овај мој задњи ован показује мале знаке агресивности и сада када је сам, издвојен а овце се не паре. Спремам му замену, мали има годину дана и за сада је више плашљив, довољно је да мало брже кренем према њему он побеже, још га нисам ударио и пробаћу да тако остане док се буде могло. Видећемо како ће се понашати у стаду. Вероватно као и сваки мушкарац кад му неко крене на његову територију...
 

kika

Novajlija
Učlanjen(a)
18 Jan 2010
Poruka
15
Ovo sa vodom o cemu je pisao EatMeatOrDie pali! Ja sam juce probao i ovan uvek ustukne cak nece ni da mi prilazi vec se izdvoji malo od stada. Napunio sam vode jednu malu plasticnu flasicu i probusio zatvarac i kada hoce da mi pridje ja ga malo pljusnem hehehehe, dobro sad neznam kako ce reagovati kasnije jer sam ja ovo primenio bukvalno u samom startu vec kad je prvi put nasrnuo a i radi se o veoma mladom ovnu ima nesto vise od god dana :D :cool:
 

svetitrifun

Član
Učlanjen(a)
18 Jan 2009
Poruka
200
Ма зависи која раса,јел у парењу, колико је нервозан...Не мој да се опустиш и заборавиш да флашица има дно. Ја мислим да пред ову моју будалу не би смео изаћи без водоводног црева :haha:
 

miladinovic

Novajlija
Učlanjen(a)
19 Feb 2009
Poruka
3.077
Lokacija
Valjevo
ma sve zavisi od slucaja do slucaja uglavnom ako gajite jagnje kod sebe,uterujte mu strah u kosti da se zna ko je gazda,vodena terapija je odlicna(probao),ne dozvoljavajte mu da vam prilazi ne hranite ga iz ruke i ne odvajajate ni po cemu od dr ovaca,batine samo kratke i samo prut nikako neke surove metode tip a noga u rebra itd, za vreme parenja sto manje ga uzmnemiravajte tj ne izazivajte sudbinu i ne smetajte mu:)
trenutno imam 3 komada od po okvirno god dana i svi su mirni kao bubice,srecom
 
Vrh