Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zasto imam mrave po tresnjama , nema lisnih usiju a njih vidm da hodaju. Jos dok su cvjetale. Velicine 5-6mm. Ima na 2 stare tresnje, otprilike 70 godina svaka onih velikih crnih mrava 15mm ako nisu i veci. Ne prskaju se uopste. Prvi puta sam prskao ove godine cacanke sljive od osice.
Ако сам вас добро разумео, сабиригација би требало да реши проблем? О жилогризу сам слушао а ове године сам први пут пронашао неколико комада у младом кајсијару.
Ne. Nista im nije.Da li to onda znaci da smo ove godine mirni, jer od momenta kada smo spazili jedinke pre mesec dana do danas je palo toliko kise i to skoro svaki dan, da su se "podavili" ? I to na siroj povrsini od naseg vocnjaka, tacnije svud okolo?
Da li to onda znaci da smo ove godine mirni, jer od momenta kada smo spazili jedinke pre mesec dana do danas je palo toliko kise i to skoro svaki dan, da su se "podavili" ? I to na siroj povrsini od naseg vocnjaka, tacnije svud okolo?
Moze li u dve-tri rečenice dobiti savet oko borbe. Da li je dovoljno samo prskanje oko stabla i sa cim i kada, uz okopavanje zemlje i zalivanje? I moze li se prskati tresnja kada se obere, ili mora i pre, i šta je najefikasnije. Cene hemija nisu problem, u pitanju je bašta, ali mi je karenca problem, ne želim da trujem svoju porodicu.
I sem višnje i trešnje koje su voćke još ugrožene. Stvorio sam sliku čitajuci poslednje postove, ali da utvrdim gradivo i polako nabavim hemiju da delovanje. Sigurno imam ovu gamad u bašti.
Zanimaju me dve stvari.
1. Koliko dugo živi imago žilogriza i šiljokrilca?
2. Gde se sklone po ovakvom vremenu? Nigde ih nema trenutno, a čim ugreje sunce - pojave se opet?
Ево један интеренсантан текст: https://www.agroklub.rs/vocarstvo/suzbijanje-zilogriza-i-siljokrilca/41192/ ал' ме занима да ли има и неких биљака, типа бели лук, рицинус.. у биолошким мерама заштите.
Pa u basti imam dve tresnje od kojih je jedna preko 50 godina I ostala na jednoj grani tri velike grane se osusile ove godine a prisle bile zive. Druga tresnje je stara oko 10 godina I poceli simptomi malo vrsnih grana bez lisca I poseceno proletos. Sada ih zalivam I idu dobro, ali se bojim da ih izgubim. Proletos izvadio tresnju od 6 godina koja se susila u pola leta, onako lisce kao prokuvano. A prosle godine izvadio visnju staru oko 40 godina koja se susila grana po grana , oko kore bio prah braon boje a u korenu crvi debeli oko 2 cm I duzine oko 5-6 cm. Nikada nisam video odraslog ali ne obracah paznju do ove gosine, kada sam shvatio da je to problem. Tskodje imam I kajsije, I sljive, kruske, breskve. Sve je to po drvo, dva sem kajsija koji ima oko 8-9. Ima I jedna dunja. Jel I za njih bifentrin u zemlju oko vocke? A ima li efekta na vocki da se prska, jer tu ide dimil?