A kad zazimi npr da je -6,-7 napolju koliko onda često treba ložiti ,ubacivati bale?
Ja bi postavio slično pitanje samo bi naglasio ako je veća temperatura u minusu i ko dežura noću na svaki sat vremena ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A kad zazimi npr da je -6,-7 napolju koliko onda često treba ložiti ,ubacivati bale?
Врло занимљива тема и ја се озбиљно спремам да инвестирам у парно грејање на био масу.Само мислим да пећ која сагорева бале не може и угаљ и дрва да гори.
Mi smo do sad lozili sa:slama psenice,slama soje,kukuruzovina,čutke,meko i tvrdo drvo,kukuruz u klipu i u zrnu,zrno sirka metlaša,nešto uglja,stare auto gume,cipele itd,itd,itd tako da nije istina da se moze iskljucivo sa balama,pre bi rekao da svačim što gori...Peć na bio masu može da koristi samo slamu i drva, ugalj nikako.Što se tiče minusa i do 15,ja ukupno trošim 6 - 7 bala počinjem ujutro u 8 a završavam oko ponoći, to je znači loženje na svaka 2,5 do 3 sata.