Pozdrav svima,nisam ni video ovu temu do sad....da i ja napisem moja iskustva.13-14 godina se grejemo na biomasu,to prakticno znaci baliranu kukuruzovinu u nasem slucaju.Imamo povrsinu oko 170m2 kojeg grejemo tako i do sad smo trosili oko 1000-1100 bala+čutke (molim nemojte da pitate koliko,jer trosimo i za neku drugu namenu...pa ne znam proceniti) od ove sezone imamo demit fasadu sa 5 cm stiropola pa cemo videti koliko ce biti manja potrosnja.Dva zapazanja imam,prvo: nisam mogao jeftinije grejanje da pronadjem od ovoga odkad se ovako grejemo i druga:mora se imati u sistemu nesto sto moze da akumulira toplotu da ne bi se moralo puno vremena provesti sa lozenjem biomase.To moze se izvesti sa vodom (neka velika akumulaciona posuda recimo barem od 1000 lit vode ili samogradnja takve peci koji ima takvu akumulacionu posudu) ili sa dosta puno šamotnih cigala ili ploca metnutih u pec ili barem da covek ima livene radiatore....Za sad toliko od mene,ako neko slucajno ima nesto pitati,ako znam pomoci cu..