Šumske jagode

Ja sam planirao jos 1000 da zasadim ali izgleda da necu jer ni ovo ne mogu da oberem :bravo:Mada u prinipu sam bi proizveo sadnice ali zao me je da propadaju ne obrane :(

Ja cu tek dogodine u ovo vreme da vidim gde sam i na cemu sam pa cu tada i razmisljati o ponovnom zasadjivanju ili teranju svega u pm....:osmeh: kako si prosao daksi sa prinosom? kad si ti bese zasadio i koliko sadnica imas? zaboravih....

Ja sam kupio 2000 ali nesto mi se osusilo tako da ima mozda 1900.Zasadio sam aprila.Prinosom sam zadovoljan ali cu videti na kraju godine koliko se bilo roda.Ovaj posao je se ispati ako imas zaradu najmanje 300 hiljada,jer kad to podelis na 12 meseci ispadne 25 hiljada sto nije nesto ali makar si sam svoj gazda.Znaci za to ti treba 600 kg jagoda sto je stvarno puno.

Meni je ovo nesto dodatno...o 600 kg jagoda mogu samo da sanjam, ali ne mislim da je nedostizno...mislim da mi je sve ovo veliko iskustvo, ne kajem se sto sam u ovo usla, ali me nervira sto ne zavise stvari od mene...radis, ulazes, trudis se i to ti se vrati....situacija je radis, ulayes, trudise se i onda budu losi vremenski uslovi i sve se upropasti...mislim da je sve ovo jedna velika nauka i da ko hoce 600 kg mora sa velikom ozbiljnoscu i posvecenoscu da udje u ovaj posao....jako mi je drago sto si zadovoljan prinos, samo guraj napred...sigurna sam da ce i kod mene biti ok, ako ne ove onda sledece godine...nemam dilemu oko toga...(osim ako se visa sila ne umesa- sto naravno nije nemoguce...:haha:)...

aaaaaaaaa...izgleda da su se pojavile biljne vasi....male zute i bele bubice...sta je u opste razlog tome? zbog cega se pojavljuju? sta raditi?

Rastvor od koprive koristiti kao insekticid kada kopriva odstoji u vodi 24-48 sati (kada počnu da izlaze mehurići pa još malo). Za prihranjivanje koprivu koristiti kada odstoji toliko u vodi da toliko smrdi da je posudi teško prići.... dve do tri nedelje.... 1kg iseckanih kopriva (ko (o)će da secka) u 10l vode - mi dodajemo sve moguće trave koje nam se čine da mogu biti korisne... gavez, maslačak, preslicu...razne korove... dodajemo pola kila komposta i dodajemo pola kile glistenjaka i peletiranog stajskog đubriva... kad imamo (na kantu od 50l). Povremeno mešati svu tu 'smešu'. Dobijenu tečnost razblažujemo 1l na 10 litara vode kada koristimo kao prihranu zalivanjem ili folijarno (nikad nismo baš toliko pazili). Kada koristimo kao insekticid ponekad i ne razblažujemo a nekad razblažimo 1l tečnosti i 1l-5l vode sve zavisi koliko je kopriva stajala ili kakvog je bila kvaliteta ili da li je bilo sunčano tih dana....

Svako neka radi po svom osećaju (ima saveta na netu) jer ako se pretera može se loše odraziti na biljke pogotovo što su jagode osetljivije od voćaka.... mada mi i nismo nešto pazili a zalivali smo i voće i povrće i drveće... krenite oprezno i polako....

Da ne bi smrdelo ubacuje se kameno brasno mada i ne znam sta je to?Mada bolje je praviti od suvih kopriva mnogo manje smrdi.

Smrad deluje isto kao repelent, zamaskira biljku pa insekt ne prepozna, tako da ko je koristi redovno navikne na taj miris

cekam ove iz florive da mi se jave..danas sam im slala slike..to su kao one bubuce sto see nakupe na trulom vocu pa kad pridjete rukom one pocnu da beze...vinske musice, sircetuse..razlicito ih zovu...videla sam i male bele leptirice, ali bas, bas male...videcemo sta je..ne znam da li je to biljna vas..nisam sigurna...

- - - - - - - - - -

Kingbo....u vise navrata....

Poslednja izmena:
Sta god da je bilo ove godine tj . treca im je godina i sledece necu da sadim .. treba mi malo para za kiselu vodu da ako mi ostane .. sramota me da kazem koliko sam dobro prosao sa prasicima i kojekavim ulaganjem a da nema stabilnu cenu

crni grujo, jel mislite da ne biste imali ploda i u cetvrtoj godini? Nisam razumela da li ste zadovoljni prinosom i u opste ovim poslom obzirom da ga radite vec trecu godinu za redom....

Nazad
Vrh