Šumske jagode

Jel neko stavljao agril foliju?Moje su sad pune ali zbog kise su mnogo propale.Agril sam mislio da stavim bas zbog kise i treba mi oko 20 hiljada za foliju mada mozda ima i jeftinija varianta sa obicnom folijom?

Stavio sam ja, imam je vec par godina, trebalo bi da produzi berbu, jer biljke su mi pune roda i cveta, mozda bude korusti od agrila, brani od mraza i slane, a navodno par stepeni povecava temperaturu.

Ma bitno od kise da stiti,meni je isto mraz sprzio cvetove ali ima jos dosta plodova.Verovatno cu i ja kupiti do godine ako budem u mogucnosti :)

A koja li je cena tih folija i koliko mogu da izguraju sezona?Nebih stavljao tanku foliju jer je jako brzo pocepa a pak deblje su verovatno dosta skuplje.

Pa da, po gramazi ide cena, najtanju sam kupio i traje par godina, ako pazis nece se pocepati, nije propala nista, kao recimo sto propadne folija. Koristi se dva meseca na jesen i dva na prolece max. Inace imas 17-21g folije i cena je 13-15din po kvm. Ja sam kupio sirinu 2m, taman je, redovi su mi 25m tako da mi je trosak po redu oko 800din.

Poslednja izmena:
Pa da, po gramazi ide cena, najtanju sam kupio i traje par godina, ako pazis nece se pocepati, nije propala nista, kao recimo sto propadne folija. Koristi se dva meseca na jesen i dva na prolece max. Inace imas 17-21g folije i cena je 13-15din po kvm. Ja sam kupio sirinu 2m, taman je, redovi su mi 25m tako da mi je trosak po redu oko 800din.
Pa kolika je debljina folije?Meni pravi problem jer sam sadio po 2 reda.Da sam po jedan ja bih to olako mogao da prevrnem do pola pa vratim ovako je jako tesko.Razmisljao sam da napravim da podizem celu foliu uvis pa kada zavrsim da je spustim.Ali sve zavisi od debljine folije da se ne pocepa.Ako je kao jednogodisnja folija za jagode ne planiram uopste da je kupujem jer mi se pocepala kao papir.

Ova folija se ne definise prema debljini vec gramazi, to je u stvari filc, redje ili gusce tkan, nema nikakve veze sa folijom za jagode koju pominjes. Moje jagode su u dva reda po leji, foliju sklanjam na stranu kad berem i vratim nakon berbe.

Pa kako beres?Jednu stranu pa drugu ili obe odjednom?Mada tebi nije tesko tebi su redovi kraci meni su 50 m dugacki :(

Jel neko prodavao skoro jagode firmi AGRICOLACOOP D.O.O. Čačak ? Proslo je mesec dana i ja ih pitam kada ce biti uplate oni mi kazu da nemaju pojma!Ako trebam jos i sa njima da ratujem bolje bi mi bilo da sve ovo batalim...

Kako si stavio preko jagoda? Jel agril ide preko jagoda na nekim malim lukovima ili samo prostreš preko i učvrstiš nečim?

I ja rekoh da stavim agril, možda nešto i uzri od svega....odlično ako tako može. Gledao sam neki su stavljali na lukove i pravili kao tuele ali predpostavljam da je ono sa klasičnom folijom, a ne agril platno...

Jel hoce neko da kaze gde prodaje jagode i za koliko isplacuju?imacu jos jednu turu za prodaju pa me zanima ako placaju za normalno vreme da prodam njima.

Zvao sam ih danas ali mi traze dnevnik prskanja prihrane i zastite?Ja to nisam nista pisao a i od prihrane sam skoro poceo da koristim kalium i kalcium.

Nazad
Vrh