Šumske jagode

U kom smislu nije isti odnos?U sezoni mi je jedan covek sa ovog foruma rekao da su mu nudili 400 dinara za jagode?Jel vi koristite te dnevnike za prihranu?Ja ne znam kako oni to mogu da provere ja mogu da napisem da je sve na vreme vrsena prihrana ali dzaba kada nemam taj dnevnik :osmeh: Sad ko za inat imam vise u drugoj klasi pa nebih zezaju zbog toga.

Traze ti sto sta samo da ti ne bi otkupili po realnoj ceni , diplomasko pitanje , imas li dnevnik , da li si ovo, da li si cucao kad si brao, da li si sencio i kada , sta si to jutro doruckovao i ko ti je pomagao .. :haha:

Kako ih bre nije sramota da toliko maltretiraju ljude za te pare i za taj ulozeni trud jel se jagode tesko gaje i traze puno posvecenosti,,ja sam kupio seme sa interneta sorta quatro stadjione i prodavao sam za 300/400 dinara dvesta grama i lepo je islo iako sam malo imao a inace su dosta krupne nisu sitne...al opet za te pare koje vi dobijate mnogo je to muka po meni....

Ma prijatelju ja sam hteo te jagode da prodajem 100gr 100 dinara ali posto moj cale nije hteo da prodaje a mene sramota propala stvar...Inace u Sokobanji dnevno prodje mnogo ljudi u sezoni pa ako dnevno ne mozes da prodas makar kilo onda batali sve!No videcu kako cu proci sa ovima iz agricole ako mi ne isplate za mesec dana do godine cu prodavati Florivi pa neka bude kako bude bitno da placaju.Ja nisam toliko koristio prihranu sem koprive jer nisam imao para za to ali ispale su po meni zadovoljavajuce.Stvarno su neozbiljni kada su mi rekli da nemaju pojma kada ce biti isplata ali nema veze do godine cu ja drugacije sa njima pa ako nece da placaju neka traze drugu bbudalu...

Čitajući postove iz ove teme zapazio sam da su kooperanti manje-više zadovoljni sa firmom Floriva. Nije mi jasno zašto sad ovi negativni komentari na proizvodnju... Na celom forumu ne postoji priča gde ako poštuješ propisane i definisane standarde imaš garantovan otkup sa zadovoljavajućom cenom. Naravno - pretpostavljam da nije ni tu sve idealno ali to se traži u svim granama poljoprivrede. Generalno nam trebaju pravila za sve činioce u lancu... ali to je d(r)uga priča.

Kolega, nije sramota prodati proizvod pa celo čovečanstvo se zasniva na ideji trgovine - kupi jeftinije prodaj skuplje... Izađi sledeće godine i napravi zanimljivo prodajno mesto i prodaj teškom mukom stečeno (ako je teškom mukom). Imaćeš kome...
Pozdrav

A jbg prijatelju nisam ja za taj posao :osmeh: za prodaju treba da znas i da pricas.A i ne mogu sve sam da radim i onako ne mogu ni da oberem, jos kada bi trebao i sam da prodajem kada bih spavao :ideja:
Sa Agricolom sam zadovoljan jer mi nije racunao mnogo u drugu klasu ali eto prvo me je covek zavlacio kada ce doci po njih a sad me zavlace i za pare...

daksi lepo kaze covek nije sramota nista raditi to je tvoja jagoda nisi ti to ukrao,,jbg bice ti sramota sat vremena kad izadjes al ces posle brzo da se opustis,,ako nemozes da stignes sve sam onda moras da uposlis nekog probaj par dana da vidis kako ide i onda odluci sta ces dalje,,a inace na takvu maloprodaju najbolje mozes da prodjes....mislim najbolje da zaradis a da nemoze niko da te zeza za tvoje pare...

Meni je Floriva sve uzela kao prvu klasu...nije pravila pitanje u opste...doduse, jagode i jesu lepe...al ih ima malo....ali, ako razmislim, obzirom da sam ih zasadila u aprilu, nije ni cudo....

Pa jesu li i tebi trazilli dnevnik prihrane?I da li su platili :) Ja sam ih zvao da ih pitam da li mogu sa njima da napravim ugovor ali nesto ne verujem da ce prihvatiti jer nisam kupio od njih sadnice...

ja sam kupila od njih sadnice, uzimala i neku zastitu, nisu mi trazili dnevnik prihrane, ali sam se cesto sa njima konsultovala i oko prihrane i oko zastite...culi smo se i dogovorili smo se da dodje njihov vozac pocetkom sledece nedelje da pokupi sta jos ima od jagoda i onda da mi isplate sve

Pa mene znima da li funkcionise taj sistem isplata za 7 dana?Ja sam ih zvao da ih pitao sam da budem u koperaciji sa njima ali mislim da ce to tesko da bude jer nisam kupio sadnice od njih :( Ne znam sta raditi u ovakvoj situaciji?Ja izbegavam da budem napadan jer oni meni vise trebaju nego ja njima no ako ja trebam da cekam 6 meseci isplatu onda nebih ni radio ovakav posao.

Daksi, bila je varijanta sa njihove strane ako hoces da ti se novac isplati u roku u od 7 dana od dana preuzimanja cena po kilogramu je 510 dinara, a ako hoces da ti isplacuju sukcesivno do kraja godine cena po kilogramu je 550 dinara. Svako izabere sta njemu odgovara. Znam da postoji neka hladnjaca kod Kraljeva, na S se zove, ne znam tacno ime, oni takodje oktupljuju po 550 dinara reginu. Ja sam ih svojevremeno zvala, rekli su mi da otkupljuju, ali oni naravno ne dolaze po robu, vec im ti nosis....nadam se da sam ti bar malo pomogla..

Ja opet pitam da li funkcionise taj sistem isplata za 7 dana?Ti kada si zvala Agricolu oni su ti rekli isplata za mesec dana a eto ja cekam 2 meseca.Nije meni problem da znam da ce mi to isplatiti do novembra ali ne greje me sunce jer ovde svakog moras da stiskas da ti da ono sto ti pripada.Meni odgovara i Agricola ali ako me budu zezali za novac moracu nekako da napravim koperaciju sa Florivom pod uslovom da makar oni placaju.

Ja se nisam odlucila za varijantu da mi isplate u roku od 7 dana pa ti ne mogu ni reci da li funkcionise, morace neko drugi na to da odgovori. Agrikolu nisam nikad zvala i ne znam njihovu praksu. Floriva mi je pre neki dan isplatila za jagode koje je preuzela do sada.

Izvinjavam se korisnik NenadAna mi je to rekao.A da li je neko od njih pravio koperaciju sa Florivom a da od njih nije kupio sadnice?

Ja sam se cuo sa likom iz agricolacoop-a i lik me je zavlacio mesec dana i na kraju kada je konacno trebao da dodje reko mi je ponovo tek krajem meseca tako da vise nisam ni hteo da ga zovem...onda sam stupio sa florivom i prezadovoljan sam saradnjom i vec znam da cu i sledece godine njima da dajem...on je nama iz vladicinog hana i surdulice davao na ruke 470 dinara (zbog daljine puta smanjio nam je cenu za 30-40 dana u odnosu na ivanjicki kraj) za prvu kategoriju i meni je sve bila prva, cak i kad je nekada plod bilo na granici prve i druge nisu pravili problem....mi smo prvu godinu hteli pare na ruke a postojala je mogucnost da bude cena 510 dinara a isplata za desetak do 20 dana tako da cu sledece godine tu varijantu da probam i verujem im u potpunosti...toplo preporucujem saradnju..

Zanima me da li sa njima imas koperaciju ili?Meni odgovara i mesec dana ako je 510 dinara.Meni je jos bolje da ne pravim koperaciju ali mene zezaju za dnevnik prihrane.Ja pristajem i prihranu od njih da uznem ako znam da ce mi to odkupljivati po dobroj ceni.I mene iz Agricole jos uvek zezaju za novac rekose iduci cetvrtak ce mi reci ali verovatno ce to biti cetvrtak posle nove godine :)

Kupio sam od njih 700 sadnica a 1600 od lika iz leskovca...to me uopste nisu ni pitali vec da im posaljem cime sam ih zastitio I prihranjivao I onda su pristali...njihov vozac dodje pokupi plati sedne poprica prijatan covek..donese I neko sredstvo ako treba..a dogod su rekli da ce biti sigurno veca cena I ja im verujem...evo I sada hoce da dodje za tricavih 100 kg od nas 6-7 da bi nas ispostovao...a mora da prodje pola srbije da bi dosao do nas..naravno I oni su zadovoljni sa nama kao proizvodjacima..

Molim vas, hoce li neko da mi odgovori da li je prskao folijarno sa ovim plavim uljem sto je Floriva preporucila i ako jeste u kojoj razmeri..Ja sam shvatila da ide 30mililitara na 10litara vode, a neki mi pricaju da treba mnogo veca koncentracija...ako moze pomoc...hvala unapred...

Nazad
Vrh