Štore

Lacin

Član
Učlanjen(a)
21 Dec 2015
Poruka
1.473
Lokacija
planina Cer
Hitno potrebna pomoc,rasturili brat i ja njegov 4 0 2 super i treba nam lamela,gde je kupiti.Sad je bila od Univerzla i tako je terao 15 godina ali nevalja zato sto univerzalova karamela nema opruge pa skace kad krece i drhti kvacilo.Gde naci orginalnu lamelu???
 

grabik

Član
Učlanjen(a)
5 Avg 2015
Poruka
2.053
Lokacija
Vukovar
Ta lamela vjerojatno i nije problem tog tresenja i skakanja, vec neravnomjerno potroseni zamasnjak i korpa.
 

Lacin

Član
Učlanjen(a)
21 Dec 2015
Poruka
1.473
Lokacija
planina Cer
Traktor je 1982 godisste i prvi je vlasnik,kuca do mene,odrastao sam na njemu,sve je fabricki.Prva lamela je bila sa oprugama i nije tresla ali se desilo da je puklo srce i opruge su se raspale,kupio je novu univerzalovu i ugradio,traktor trese kad krece i skace a posle ide,odmah ga rastavio i uzeo drugu lamelu drugog proizvodjaca i opet isto.Vise nije hteo da rastavlja i terao je do danas kad smo resili da to sredimo,sadasnja lamela moze da traje jos 20 godina nije pojedena ali nema opruge na sebi,fiksna od 445.Veceras je zvao da pita gde ima i svi su mu rekli da imaju od 445 i da ona nije srecno i orginalno resenje.U pitanju je vucna lamela,a kardanska je fabricka jos uvek i ona ne odgovara od univerzala.
 

dobrodol

Član
Učlanjen(a)
25 Dec 2010
Poruka
2.551
Lokacija
opština Irig , Srem
Drugar mi nasledio Štore 402 od oca,ali,naravno,sa felerom...
Neće da šalta brzine...
Znam da je to uopšteno pitanje do bola,pa mu postavih par podpitanja i čini mu se da je matori spominjao da je nekada izbacivao iz 1. i 3. w pre ovog definitivnog otkaza...
Šta bi moglo biti,otprilike,svaki komentar dobrodošao?
 

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
29.078
Lokacija
Sremski Mihaljevci
Kod mene na Univerzalu iskakanje iz 2-ge brzine rešeno je zamenom viljuške.Moguće da je i tu isti problem a ne može se ništa znati dok se menjač ne rasturi.
 

papa_bear

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Apr 2014
Poruka
20
Lokacija
Hrtkovci
Pozz drugari.
Dosao mi je na servis STORE 402, otislo mu kvacilo. tj. lamela, druk lezaj i zabice.


Sve je to doterano u vinkl sa novim delovima, pa me interesuje jel neko zna na koliko se steluju zabice na korpi za store? nadjoh neke francuske kataloge, ali ne kazu nigde na koliko trebaju zabice od lamele da se nasteluju.
 

dobrodol

Član
Učlanjen(a)
25 Dec 2010
Poruka
2.551
Lokacija
opština Irig , Srem
Gde nabaviti rezervni deo, polovan ili nov, opet drugarov 402, probušio hladnjak, majstor krpio letos i trajalo do neki dan, eno ga, opet pušta i to izgleda, više nego ranije...
Zamolio da pogledam koliko su okvirno cene novog i(li) polovnog hladnjaka vode, i gde ga nabaviti ?
Hvala svima, unapred...
 
Vrh