Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Pozdrav JuRa, vrane se veoma brzo priviknu na top to su veoma pametne životinje. Top puca a one odma kraj topa rade svoj posao. Top za početak i to pod uvjetom ako već nisu školovane inače ništa ne vredi. Kod mene kad počnu topovi ko da je rat a vrane ne trzaju. Jedino rešenje je ako se može uhvatit vrana živa i svezat ju nekako da može da krešti a i da upozorava druge vrane na opasnost to je jedino rešenje.
Moja baba ima najjeftiniju varijantu,prvog dana Bozica pokupi sve kasike veze ih koncem i odlozi u fioku do kraja dana,sledeceg dana odveze i koristi ih posle toga normalno,licno sam bio na njivi kad je jato vrana od mozda 500 komada sletelo u polje,opustosile komsijama bostan i dinje,moje nisu nacele ni jednu lubenicu ni dinju da prosto covek ne poveruje,ali bukvalno su isle redom a moju njivu preskocile.Ja licno nisam neko ko bas lako veruje u takve stvari ali u ovo ne mogu a da ne verujem jer deluje 1000%.Izvinjavam se za [h=3][/h]
To sa kašikama je jednostavno, vrijedi probati, a ovo za živu vranu moguće je da je efikasno ali nemože ni ona vječno živjeti svezana, jedino da je zatvorim u kavez i da je hranim. Pronašao sam na internetu i neke balone ali možda bi i baloni kratko trajali.
Evo već dva sata listam internet čitajući o problemu sa vranama i koliko vidim kako ljudi pišu uglavnom se vrane naviknu na sve što je dosad izmišljeno, jedino nemogu da se naviknu na stražara i pušku. Zanimljivo da kod mog komšije koji je udaljen od mene oko 600m nema vrana ili poneka a ima oko 40 veliki plastenika a moja tri plastenika im služe za igru kao da sam ih posuo šećerom.
Миладине ја сам везивао цд за конопац наредам неколико цд ова на шпагу и развучем имеђу два коца на њиви,одбија их светлост која се прелама на цд ал то је у летњим данима.Убиј једну и гарантујем ти да више ту неће слетати.
top sa velikom bocom za plin kosta 160 evra.Surak imao u njivi pored mene.Prosle godine mi sve unistile crevva za kpk,a njemu skoro 50 ari kupusa.Ove godine nisu ni letele iznad
Imam jednog lovca juče je ulovio svraku pa sam je okačio o plastenik, danas sam ja pucao pa ništa, nešto su danas slabo dolazile. Mislim da će mi puška trebati cijelu godinu zato sam razmišljao o vazdušnoj puški, kako vidim u prodaji ima ovih malo jači koja bi mogla ubiti i vranu na 4o-50m.
Kod mene ima nekih od 9o e pa gore a ove jače su od 150 e pa gore sa optikom, to ću vidjeti možda na proljeće, sad nešto mislim da napravim nešto kao vjetrenjaču sa ogledalcima i da nešto lupka kako se okreće. Dali je ko eksperimentisao sa ovom varijantom.
Циљ конкурса је интензивније коришћење постојећих земљишних ресурса у АП Војводини у 2015. години. Предмет конкурса је додела бесповратних средстава за суфинансирање :
конструкције за објекте заштићеног простора
вишегодишњих, вишеслојних фолија за покривање објеката заштићеног простора
фолија за сенчење и спречавање губитка топлоте,
мрежа за сенчење објекта,
система за наводњавање кап по кап
инструмената за мерење нивоа CO2 ,температуре супстрата, ваздуха и влаге и
система за загревање.
Укупан износ бесповратних средстава који се додељује по овом конкурсу износи 60,000,000.00 динара. Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу додељују се у висини до 50% од укупне вредности инвестиције без ПДВ-а. Максимални износ бесповратних средстава за набавку опреме за биљну производњу у заштићеном простору, за тачке 1-6 збирно је 550.00 динара/м2, и не може бити већи од 1,000,000.00 динара по пријави. Максимални износ бесповратних средстава за системе за загревање, тачка 7 је 1,000.00 динара/кw и не може бити већи од 500,000.00 динара по пријави. Укупан износ подстицаја по једној пријави може бити максимално 1,500.000,00 динара. Бесповратна средства која се додељују по овом конкурсу намењена су за:
конструкцију за објекте заштићеног простора (алуминијумска, поцинковано челична, челична и пластична)
вишегодишње, вишеслојне фолије за покривање објеката заштићеног простора
фолије за сенчење и спречавање губитка топлоте
мреже за сенчење објекта
системе за наводњавање кап по кап
инструменте за мерење нивоа CO2, температуре супстрата и ваздуха, као и влаге и
систем за загревање.
Право на коришћење бесповратних средстава имају физичка лица – носиоци регистрованог пољопривредног газдинства са пребивалиштем на територији АП Војводине. Место реализације инвестиције је територија АП Војводине. Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 30.09.2015 године. Рок за реализацију инвестиције на основу предрачуна је 60 дана од дана потписа уговора а најкасније до 01.11.2015. године. Бесповратна средства исплаћују се након реализације инвестиције, односно након што корисник бесповратних средстава достави Секретаријату:
оригинал рачун или оверену фотокопију рачуна са спецификацијом опреме,
отпремницу,
фискални рачун,
потврду банке о извршеном плаћању добављачу опреме,
фотокопију гарантног листа и
извршене контроле од стране Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.
Исплата бесповратних средстава ће се вршити у складу са приливом средстава у буџет АП Војводине, а по извршеној контроли. Додатне информације можете добити путем телефона 021/487-44-24 од 10 до 14 часова. Комплетан текст конкурса као и остале обрасце, можете преузети у прилогу текста.