Šta ste radili danas u plasteniku?

Srucan savet:
Posadio rasm rasadu u pastenik pre 5 dana (paradajz, krastavac i papriku), lepo napreduje za sada. Uradio bih foliarnu prihranu za desetak dana, e sad ne znam koju?
Da li murtonikom 20-20-20 ili 19 9 27 ili fitofert 20-20-20?
 
Fotografije

Pozdrav svima,
Juce sam u novom plasteniku posadio papriku "Slonovo uvo". Sam sam proizveo rasad i postavljam poneku sliku plastenika.
U prethodno zasađenom plasteniku javlja mi se problem sa paprikom, naime, suše se listovi po krajevima. Ako neko ima slično iskustvo zamolio bih da mi sugerise šta da radim.

Hvala

Rakočević iz Berana
2s7jq52.jpg
[/IMG]
2ly05yf.jpg
[/IMG]
nga8pf.jpg
[/IMG]
5v7xfn.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

34pick4.jpg
[/IMG]
 
Pozdrav @Rakocevic ,koliki ti je plastenik ovaj sa paradajzom i interesuje me sta kaze praksa i cijena sto se tice grijanja sa tim plinskim grijalicama kod tebe?
 
dugack je 25 m sirok 6m prvi put sadim ove plinske grijalice su ga spasile od mraza posadjenje oko 20 marta pokrivaom ga i sa agrilom i vidim dasamga gusto posadijo staje tuje sad mu nemogu nista lijepo napreduje postavcu js sika.pozrav.

- - - - - - - - - -

Nije bijo prskan prije nego sto se pojavilo kasnije sam je isprskao antrakolom to se pojavilo odmah posle rasadjivanja neznam da nijesam pretjerao sa djubrenjem.Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Rakočević iz Berana

Preterujes sa pesticidima sliva se i pravi ozegotine

to se pojavilo odmah posle rasadjivanja kasnije sam je isprskao antrakolom sto se vidi iz prilozenog nezna da njesam pretjero sa djubrenjem. Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Pozdrav @Rakocevic ,koliki ti je plastenik ovaj sa paradajzom i interesuje me sta kaze praksa i cijena sto se tice grijanja sa tim plinskim grijalicama kod tebe?
Plastenik je 25 m sa 6m grjalice sam pzajmijo od prijatelja jedno punjenje od 15 ili 20 evra neznam tacno traje 3 noci ali na svu srecu mraz nije potrajao dugo tako da nznam koliko se isplati ali ja nijesam imao izbora posto nije sprovedena struja do plastenika oprosti na ovakom pisanju ne snalazim se dobro na kompjuter.Pozrav.
 
cim ti se paprika malo bolje ukorijeni taj problem ce ti nestat...ja bi te listove sto su se osusili i pokidao sa nje.
 
Postavio sam i pokrio plastenik od 150 kvadratnih metara, zajedno sa jednim covjekom..
http://postimg.org/image/pytd58jan/
A onda sam ga rucno ustijao http://postimg.org/image/caqmpq7hv/ i ufrezao (naravno, sa svojom Hondicom F28f) i sada izgleda ovako.. http://postimg.org/image/nekoggk6r/
Teren je jako kamenit, pa sam mnogo vremena potrosio dok sam pokupio kamen, ali vrijedilo je.. Na mjestu gdje sam postavio plastenik 20 godina nista nije sijano ni sadjeno..Jos nije posijano, ali i to ce ubrzo nakon sto kroz centar plastenika povucem jos jedan kanal, da bi imao ukupno 4 gredice..
 
Poslednja izmena:
sta se radi sad u zimu sa plastenikom mislim na zemlju pripreme za proljece ne mogu da nadjem temu ili neko objasnjenje
 
Molim te,reci mi koja je to sorta.Ili hibrid.
I ja još berem i baburu i rogu,ali roge crvene više nemam,sada berem zelenu jer ne stigne crvenjeti.
 
Molim te,reci mi koja je to sorta.Ili hibrid.<br />
I ja još berem i baburu i rogu,ali roge crvene više nemam,sada berem zelenu jer ne stigne crvenjeti.<br/>
Слоново уво, али то су задњи трзаји. И ја сам се изненадио када сам брао.
 
Ma ja imam Slonovo uho,ali nema ovako velikih paprika više,pogotovo ne crvenih - evo sam pred koju uru nabrala dvadesetak kila,ali sve su malecke ,onako,baš male,tu i tamo je neka veća.Normalne skoro pa nijedne više nema.Ali imam dva reda hibrida - Atris f1, ona je velika što je ostalo,samo ne stigne crvenjeti,još ću je jednom svu obrati.No,ona je u prosjeku 150-200 grama,malo koja veća,ali rodi i ne smeta joj hladni period,nije osjetljiva na visoku vlagu niti botritis i ja sam jako zadovoljna sa njom.Već je nekoliko godina sadim pomalo,jedino joj je mana što je sjeme skupo - 1000 sjemenki 630 kuna - oko 80 eura.
 
Ма нема везе ако она тако добро роди принос оправда цену семена.
А код ове моје нисам ништа посебно радио... потрефило се :)
 
Ima li neko kakvu ideju kako rastjerati vrane sa plastenika, trenutno su mi na njivi pokrivena samo tri velika plastenika i za zadnji mjesec dana više su vrane izbušile najlon nego ljetos led koji je padao veličine oraha. Vrane ne samo da kandžama buše najlon neko ga i kljunom čopaju, ima rupa veličine odbojkaške lopte, ako ovako nastave do proljeća nijedan najlin neće ostati na lukovima, ovo još nisam ni čuo ni doživio.
 
Nazad
Vrh