Odg: Šta ste radili danas?Osmi deo...
Meni danas dan nikad se ne ponovio. Ujutru odem u sup da odjavim starog jugica koji ide u rahod. Kazu dodji kasnije. Odem u salom zabave gde sam radio 11 godina da uzmem papire i odjavu i radnu knjizicu i odem do Valjeva da mi sve to overe da bih se prijavio na biro za zaposljavanje da bih narednih 6 meseci primao sa biroa po 16.000 din. Inace do Valjeva ima 32 km. Tamo u PIO normalno sacekam do podne da to zavrsim. Vratim se u Osecinu oko 13 h. Odmah odem u nacionalnu sluzbu za zaposljavanje da to predam kad fina gospodja izasla, dolazi za 10 min. Dosla je za pola sata. I kaze mi da sve to moram da fotokopiram. Ajde rekoh, nije problem, ima menjacnica odmah pored pa trknuh casom. Donesem ja to a ona mi kaze: F.V. JEDAN P., sto znaci ono standardno- FALI VAM JEDAN PAPIR. Donesem i taj M-3A a ona mi kaze: Radim sa strankama od 8-14 h a sada je 14:05, dodjite u ponedeljak. Tu mi skoci zivac ali se iskontrolisem.Dodjem kuci, pojedem nesto, napisem par komentara na forumu , ali se setim da nisam odjavio onog jugica u SUP-u. Dodjem tamo u 14:40 i cekam 15 minuta, da bi se smilovala salterska sluzbenica da mi udari pecat na saobracajnu i ponisti je. Onda joj rekoh da mi da tablicu za prikolicu koju sam juce registrovao i saznam da ona moj predmet stavila u cosak i nije ni pipnula. Tu dobijem napad besa i uznemirim citavu policijsku stanicu. Kazem joj da sam papire predao juce i da me ne zanima sto ona radi do 15 h i da hocu moju tablicu danas inace..........( zabranjeno psovanje na forumu). Pojavio se i njen sef i rekao joj da mi odmah to resi... KONACNO,sa tablicom,saobracajnom i nalepnicom sednem u auto i krenem kuci. Ako ste mislili da je tu kraj mojim nevoljama grdno se varate. Upalim auto i krenem kad ono sija lampica od akumulatora. Produzim do majstora i on mi kaze da je otisao regler na alternatoru. Skine on alrernator, zameni regler i vrati alternator za nekih 45 min i kaze mi da probam. Ja probam i zamalo se ne slogirah. Opet sija. Opet on skine i opet nesto lemio,odvrtao,zavrtao, vratio i RADI. Vozio sam do kuce 30 na sat da ne zgazim nekog, sobzirom kakav mi je dan danas... Ali jos nije gotovo, sad idem da dovezem zenu sa posla, nije iskljuceno da mi se jos nesto desi... Imaju dani kad covek bolje da ne ustaje iz kreveta... ZIVELI...