Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pecaroši pažnja , evo čime sam se zanimao danas. Naime došo mi burazer iz BG , i danas išo na pecanje na Savu . Ja ne odo snjim a trebo sam i evo šta je upeco : somče 59-60kg .

Na prvoj slici majstor , na drugoj zajedno sa čovjek koji mu pomogo da izvuku , na trećoj ja i moja ćerkica:

DSC03769_zpsde2bd7bd.jpg

DSC03776_zpsb8d19e76.jpg

DSC03774_zpsb39cb862.jpg

Već nekoliko dana sam u Njemačkoj. Ove godine firma CLAAS slavi sto godina postojanja pa su tom prilikom prikazivali svoje mašine. Bilo je i takmičenje u žetvi pšenice. Učestvovali su četiri starija modela protiv jednog leksiona. Bilo je idrugih mašina. Ima nešto i slika pa ću postaviti dok uhvatim vremena. Ono štome je iznenadilo je krupnoća zrna i prinos pšenice. Prinos je 9,8 t/ha.

Danas je bio junački dan i nije mu kraj. Ustao sam u svitanje i istovario voz balirane pasuljevin sam po 'ladovini. Posle toga sam probudio ženu i rekao joj da se ne oblači u radničko jer ću je ja zameniti kod stoke kad sam već obučen. Onda sam odjurio da se javim na radno mesto. Posle toga sam preneo četiri vreće kukuruza, istovario dva džaka multibata i tristo cigala, pa u 16:00 krenuo sa ocem, suprugom i sinovima po voz ovsane slame. I nimije dosta, krećem upravo na trening(rekreativac sam, ne takmičim se ni u čemu).

Otišao malo predveče da pomognem drugaru da rasturi jedan 560 za generalnu. Za nekih 2h smo već sedeli i pili pivo čistih ruku. :ppozdrav:

ja supruga i mladi poljoprivrednik bili u posti kod jednog cenjenog clana foruma gde su zabelezene neke fotografije:
abcd0017.jpg

abcd0016.jpg

abcd0018.jpg

abcd0001.jpg

abcd0007.jpg

abcd0009.jpg

Šta sam radio danas? Pa i ne baš nešto zanimljivo. Bio angažovan da izigravam A.Sennu u prevozu silaže. 3 dana tačnije. Nije mi uopšte teško palo. Naprotiv.
I,da, zavario jednu cev hidraulike od rusvaja.
E,al juče sam,izmedju ostalog, učestvovao u "uklanjanju" viljuškara sa puta. Otpade zadnji točak sa sve glavčinu! Dobro što nije niko nastradao i što nije meni otpao! Pre par dana sam ga ja rabio....
I kaznu sam platio ono pre.... Jbg zaboravio sam vozačku kod kuće.... A i red je bio! X puta je zaboravim, red je i da se opametim!

Nije danas, ali danas smo stigli kući pa dok smo se odmorili pa da postavim slike sa jučerašnje zabave u Novom Bečeju;
ssl22452.jpg
ssl22445.jpg
ssl22449.jpg
img0059.jpg

ssl22432.jpg
ssl22433.jpg
ssl22431.jpg
ssl22434.jpg
ssl22490.jpg
img0053.jpg
img0054.jpg
ssl22436.jpg
ssl22435.jpg
ssl22438.jpg
ssl22450.jpg

Ko ne pozna Balkanski mentalitet pomislio bi čitajući ovu temu, da se kod nas ne radi ništa već se samo paprikaši kuvaju:sta::osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh